11. Kolo: FK Hořovicko - Bohemians 1905 B 1:2

17.10.2010 16:11

Berounsko, Hořovicko – V sobotním divizním utkání předvedli fotbalisté Hořovicka na své půdě dobrý výkon. S druhými Bohemians 1905 B sehráli domácí hodně vyrovnanou partii, nakonec ale odešli ze hřiště poraženi. Góly padaly až v poslední čtvrthodině. Na úvodní gól hostů ještě dokázali domácí zareagovat, po trefě Gröbla ale podruhé již vyrovnat nedokázali, i když si v nastavení vypracovali dvě tutové šance.

Muži A: Hořovicko – Bohemians 1905 B 1:2

Foto ze zápasu ZDE

S klokany přijela do Hořovic i velká skupina jejich příznivců, kteří o sobě dávali po celé utkání hlasitě vědět. Bohemka měla po většinu prvního poločasu více ze hry, do šancí se ale dostávala minimálně. V 10. minutě domácí zahráli malou domů a klokani kopali nepřímý volný kop z rohu malého vápna. Střelu i následné dvě dorážky domácí hráči obětavě zblokovali. Poté měli hosté častěji míč na svých kopačkách, ale do vápna se dostávali jen sporadicky. Ve 30. minutě ovšem po rohu Potočný hlavou poslal míč do břevna. Hořovicko bylo nebezpečné víceméně jen ze standardních situací. Při jednom rohu hlavičkoval pěkně Bežó, míč ale poslal jen do náruče brankáře Havránka.

Po změně stran se domácí zlepšili a začali hrát více aktivně. Zhruba dvacet minut byli Hořovičtí lepší, před brankou Havránka ale bylo horko jen jednou. V 55. minutě se po rohu dostal k odraženému míči Štěpnička, jehož následná střela skončila těsně nad břevnem. Zhruba od 70. minuty o sobě dali více vědět i hostující fanoušci, kvůli kterým rozhodčí několikrát na pár minut přerušil utkání. Tyto prostoje více prospěly hostům. V 76. minutě se Bohemka dostala do vedení. Dva přetažené centry hostů prolétly celým vápnem, ten třetí ovšem znamenal vedení. Míč prošel na desítku, kde byl zcela volný Ibragimov, pro něhož nebylo problémem trefit odkrytou branku. Vzápětí mohl vyrovnat Štěpnička, brankář hostů si ale s jeho střelou poradil. Domácí se dočkali až v 82. minutě. Větrovský vysunul Šuberta, který se dostal až do vápna, dalo by se říct téměř do ideální střelecké pozice, jenže místo střely poslal míč na hranici vápna volnému Kolářovi, který zamířil přesně k tyči – 1:1. Jenže nerozhodný stav vydržel jen tři minuty. Pak po nenápadné akci vystřelil z levé strany Gröbl a jeho střela po zemi propadla Molnárovi do sítě. Hořovičtí pak vrhli všechny síly do útoku a v pětiminutovém nastavení mohli vyrovnat. Nejprve se dostal do tutové šance Kolář, který z pěti metrů nepropálil Havránka, dorážku Zítka pak zblokoval obránce. Poté ještě prošel Nademlejnský až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel Zítka, který ale z dobré pozice vystřelil velmi slabě. Hosté si tak odvezli všechny body.

Branky: 82. Kolář – 76. Ibragimov, 85. Gröbl. Rozhodčí: Kubec. ŽK: Nademlejnský, Bežó, Štěpnička – Gröbl, Slezák, Ježdík, Cissé. Poločas: 0:0. Diváci: 350.

FK Hořovicko: Molnár – Keckstein, Novotný, Kaufman, Šmíd – Větrovský (84. Zítek), Bežó, Nademlejnský, Kolář – Šubert (85. Vokáč), Štěpnička.

Bohemians 1905 B: Havránek - Baubín, Slezák, Hauer, Ježdík (67. Pavlík) - Gröbl, Cisse (60. Rein), Kraus, Rychlík - Potočný, Ibragimov (81. Fadrný).