13. Kolo: FK Hořovicko - Bohemians 1905 B 2:0

05.11.2011 22:31

 

Hořovické A mužstvo zdolalo v dalším divizním utkání Bohemians 1905 B 2:0. Vše podstatné se dělo v první půli, kdy nejprve Mojžíš zasáhl bravůrně po rohu Bohemians a poté vstřelili branky Zítek po nádherném centru Nademlejnského a na 2:0 zvyšoval již sám Martin Nademlejnský.

Muži A: FK Hořovicko - Bohemians 1905 B 2:0 (2:0)

Domácí vstoupili do zápasu zhurta a vytvořili si nápor. Ve 3. min. přišla křížná přihrávka Beža na Šmída, ten ale v koncovce zaváhal. Poté namířil Kaufman trestný kop těsně vedle. Hned na to si přiťukli Rampa s Vokáčem, míč se dostal k Nademlejnskému, obrana klokanů jeho střelu stačila zablokovat. Ve 12. min. zmařil pokus Zítka stoper Vybíral a následně Šmíd vyslal Štěpničku do šance, ten ale nedal.

Po čtvrthodině se osmělili hosté, začali dobře kombinovat a připravili si i příležitosti. Nejprve musel Mojžíš krýt hlavičku Bublíka, v 19. min. vyrazil domácí gólman střelu Macháče. Největší šanci měli hosté ve 23. min., kdy Mojžíš vychytal Reina. Tato zvýšená aktivita Bohemians vyburcovala domácí k většímu tempu a na hřišti začalo existovat jedno mužstvo. Ve 26. min. překřížili hru Šmíd se Šubertem až na Nademlejnského, ten si doslova pohrál s obránci hostů a vyslal polovysoký centřík na Zítka, který v pádu hlavou otevřel skóre – 0:1.
O něco později bylo v táboře modrobílých ještě veseleji, když Vokáč potáhl míč podél trestného území, přes Rampu se balón dostal k Nademlejnskému, který střelou po zemi překonal Mahu – 2:0.
Ve 39. min. vyslal Kaufman dlouhý pas na Rampu, který přehlavičkoval soupeře, míč se dostal ke Štěpničkovi, jenž však kromě brankáře přehodil i branku. Těsně před poločasem o sobě dali vědět i hosté, hlavičku Bublíka ale Mojžíš kryl.
Ve druhém poločase Hořovicko zavřelo vrátka před svým gólmanem, drželo míč, vytvořilo si i několik příležitostí, ale diváci se dalšího kýženého gólu nedočkali. Snažili se totiž ve vápně hodně šperkovat a klokaní obrana s vypětím všech sil a přispěním výtečného brankáře Mahy odolala.
Nejprve to bylo pokrytí trestného kopu Nademlejnského, poté zneškodnění šance Šuberta a po akci Zítka s Vokáčem další obrovské gólovky opět Šuberta. Po chvíli se prosadil Zítek, ale Maha mu byl včas pod nohama. A když Maha zneškodnil i dva kroucené rohy Nademlejnského, pomohlo mu nakonec i štěstí, když po centru do vápna míč těsně před brankovou čárou pouze lízli Bežó i Pivoňka a ten odskákal mimo branku.
Závěrečnou šanci si připravili hosté, když se prosazoval Petlička, ale míči dal takovou razanci, že otřásla pouze sloupem držícím ochrannou síť. Hořovicko zaslouženě zvítezilo a připsalo si tři body.

Branky: 23. Zítek, 32. Nademlejnský. Rozhodčí: Aubrecht – Kučka, Pešek. ŽK: 33. Štěpnička – 42. Kouba, 82. Potočný. Poločas: 2:0. Diváci: 150
FK Hořovicko: Mojžíš - Bežó, Kaufman, Pivoňka, Šmíd - Nademlejnský, Šubert (73. Velas), Rampa, Vokáč (83. Wágner) - Štěpnička (65. Hrbáč), Zítek. Trenér Jan Berger.
Bohemians 1905 B: Maha - Ardelt, Ludvík, Vybíral, Macháč (60. Živný) - Petlička, Kouba, Potočný, Rein (30. Šedivý) - Bublík, Vašut (67. Šplíchal). Trenér Dalibor Slezák.