23. Kolo: FK Hořovicko - FK Tábor 1:0

03.05.2011 21:33

Hořovice – Potvrdit dosavadní výtečné jarní výsledky chtěli hráči FK Hořovicko i v sobotním duelu s Táborem. Příležitostí měli domácí mnoho, využitá zůstala pouze jedna, která rozhodla o tříbodovém zisku pro Hořovicko.

Muži A: Hořovicko – Tábor 1:0

Foto ze zápasu ZDE
Po silně rozmočeném trávníku po odpoledním prudkém dešti se nejprve prošli rozhodčí, po nich domácí i hostující hráči, mezi nimiž nešlo nepřehlédnout exligistu Tomáše Hunala. Ten se společně se svými kamarády v obraně Tábora hned od začátku musel hodně otáčet, protože Hořovicko spustilo hned po úvodním hvizdu aktivní hru. Táborský brankář Blažek musel například vytěsnit Šubertovu hlavičku a dvakrát se jen ohlížel, jak míč peláší těsně vedle jeho tyčí po střelách Koláře a Hrbáče. Táboru se v úvodu povedla ojedinělá akce, ve které se jihočeský kanonýr Stoszek neprosadil. V 15. minutě obléhali domácí hráči opět Blažkovu branku, k odraženému míči se dostal Kaufman, který z 25 metrů tvrdě vypálil, kluzký míč brankáře neposlechl a Rampa byl tam, kde má být, takže na dorážku byl Blažek krátký – 1:0. O šest minut později vyslal Bežó do úniku Vokáče, který ještě hledal lépe postaveného Koláře, hosté akci zhatili včasným vrácením se. Ve 32. min. opět obléhání táborské branky skončilo podseknutím Koláře ve vápně, takže se kopala penalta, po které však zazvonila pouze tyč. Poté se představil i domácí brankář Mojžíš, který pokrytím Hunalovy dělovky dal základ ke své další vychytané nule. Chvíli před koncem poločasu hlavičkoval těsně nad hostující branku Rampa a diváci se těšili, jestli ve druhé půli uvidí ještě nějaký gól.
Ten však nepřišel, hosté už do takového tlaku jako v prvním dějství domácí nepustili a sami se snažili o vyrovnání. Jenže vyloženou šanci si Tábor nevytvořil, obránci Hořovicka na čele s Mojžíšem hráli velmi dobře. Na druhé straně přišla obdobná situace jako v prvním poločase, kdy Vokáč opět nezištně hledal Koláře, ale ten na míč, který by umístil do prázdné branky, nedosáhl. V 68. minutě rozjeli hodně slibnou akci Vokáč se Štěpničkou, ale nedotáhli ji do konce, když už byli oba na dosah táborské branky. Do zakončení se doslova cpal také domácí Kaufman, který chtěl odčinit neproměněnou penaltu, při několika závarech při rozích byli Pivoňka s Rampou velmi dobře střeženi. V závěru se Tábor chystal k náporu, ale byla z něho pouze dvě minuty před koncem příležitost Stoszka, jenže Mojžíš byl rezolutně proti. Hořovicko drželo po celý druhý poločas míč na svých kopačkách více než hosté a to také přispělo k jeho další výhře a udržení jarní neporazitelnosti, kterou bude chtít prodloužit na půdě Motorletu. Tam to však bude pro modrobílé hodně těžké.

Branka: 15. Rampa. Rozhodčí: Hrabovský – Bacík, Žáková. ŽK: Turek (Tábor). Diváci: 190. Poločas: 1:0.
Hořovicko: Mojžíš – Bežó, Pivoňka, Kaufman, Šmíd – Vokáč, Nademlejnský, Rampa, Šubert – Hrbáč, Kolář (60. Štěpnička).
Tábor: Blažek – Škrábek, Kalášek, Hunal (51. Král), Fořt – Rabiňák, Kučera (26. Turek), Nohava, Majer – Toman (77. Elsner), Stoszek.