30. Kolo: SK Marila Votice - FK Hořovicko 5:2

15.06.2011 22:30

Fotbalisté Marily Votice si výhrou ve středeční předehrávce posledního kola divize A nad Hořovickem upevnili stříbrnou příčku, ze které je již nikdo nesesadí.

Muži A: SK Marila Votice - FK Hořovicko 5:2 (1:1)

Votický Václav Janů (v bílém) v klinči s kapitánem Hořovicka a autorem prvního gólu Ladislavem Kolářem.

Od začátku se domácí do svého soupeře zakousli, vytvářeli si příležitosti, ale střelu Polodny, trestný kop Veselého a ránu Viskupa po centru Čupra kryl brankář Hořovicka Krejčí, po rohu Čupra a přistrčení Faitla zamířil Janů vedle. A tak stačilo jedno zaváhání v obraně Votic a bylo vymalováno. V 16. minutě dostal kolmici Kolář a po sóle prostřelil do té doby nečinného Nováka. Domácí ale pokračovali v tlaku a vzápětí ránu Veselého vytlačil Krejčí na tyč. Hosté kontrovali střelou Větrovského vedle. V závěru poločasu po rohu Čupra hlavičkoval Janů a Polodna zamířil vedle. Ve 37. minutě již domácí ochozy zajásaly, když se po centru ze strany prosadil Veselý.

V úvodu druhého dějství se opakovala situace z prvního poločasu. Domácí Viskup po centru Veselého a Bareš skluzem po přihrávce Polodny zamířili mimo brankové tyče. A tak opět udeřilo na druhé straně v 57. minutě. Sklenář dostal kolmici a přes celou bránu překonal Nováka – 1:2. Vzápětí se řítil útočník Hořovicka sám na votickou bránu, Novák míč vyrazil a Janů požár uhasil. Nedáš – dostaneš. Domácí přežili klinickou smrt a Horváth po centru Veselého vzápětí vyrovnal na 2:2. Tím jakoby hosty dostal do kolen. Votičtí definitivně opanovali hřiště a přidali do konce zápasu ještě tři góly. Nejprve v 66. minutě hlavičkoval do sítě Faitl po rohu Čupra, o chvíli později protlačil míč do sítě Janů opět po rohu Čupra a nakonec Veselý zakončil pěknou kombinaci s Polodnou střelou k tyči. A to ještě Lizák hlavičkoval po centru Waltera v ložence vedle a Veselý nastřelil tyč.

Branky: 37. a 83. Veselý, 59. Horváth, 66. Faitl, 74. Janů – 16. Kolář, 57. Sklenář. Rozhodčí: Fišer – Hrubeš, Severýn. Bez karet. Poločas: 1:1.

SK Marila Votice: Novák – Čupr, Faitl, Janů, Řehák (57. Horváth) – Viskup, Klimeš (60. Lukeš), Polodna, Bareš (59. Walter) – Veselý, Lizák.

FK Hořovicko: Krejčí - Šubert, Diviš, Pivoňka, Šmíd - Vokáč, Nademlejnský, Rampa, Sklenář (74. Štěpnička) - Větrovský (58. Hruška) - Kolář.