7. Kolo: FK Dukla Praha B - FK Hořovicko 1:3

25.09.2011 20:37

Muži A: FK Dukla Praha B - FK Hořovicko 1:3 (1:0)

Domácí měli doslova raketový nástup. Hned po zahajovacím výkopu a zpětné přihrávce ztratil zbytečně hořovický stoper Pivoňka míč, Kmoch uvolnil Micku a ten otevřel skóre zápasu - 1 : 0. Hosté kontrovali hned ve 4. minutě, kdy naopak chyboval domácí střední obránce Fitsay, jenže Zítek nedokázal nabídnutou příležitost využít, když prováhal koncovku. O čtyři minuty později po spolupráci Micky s Tenklem zahrozila opět DUKLA, ale Tenklovi před zakončením stačil jeden z hostujících obránců míč vypíchnout. Na druhé straně po centru zprava a chybě obrany DUKLY vychytal ve vyložené šanci hostujícího Šuberta Sobek. DUKLA zklidnila hru, lépe kombinovala, ale do vážnější šance se její hráči nedostali. Hosté o sobě dali více vědět až 24. minutě, kdy Bežó dlouhým pasem vysunul Kaufmana, Sobek však jeho střelu bezpečně kryl. Čtyři minuty poté po pěkné individuální akci Farkaše mohl zvýšit vedení domácích Přeučil, z hranice trestného území ale jen těsně minul levou tyč hořovické branky. Ve 38. minutě pronikal odvážně do pokutového území hostující Vokáč a obrana DUKLY zachraňovala jen za cenu rohového kopu. Ten domácí dokázali nejen dobře ubránit, ale dostali se do rychlého brejku a Tenkl z pravé strany z hranice velkého čtverce orazítkoval pravou tyč Mojžíšovy branky a dorážku Přeučila stačil výborný hostující gólman vyrazit na roh. Po jeho zahrání o odraženém míči se ocitl ve vyložené šanci Micka, jenže z malého vápna přestřelil. Tlak DUKLY gradoval a dvě minuty před přestávkou našel Kmoch centrem z levé strany na malém vápně Přeučila, jehož zakončení ve skluzu opět stačil zlikvidivat vynikajícím zákrokem brankář Mojžíš.
Do druhého poločasu naskočili hosté jako vyměnění. Nejprve Vokáč mířil z hranice velkého vápna těsně vedle pravé tyče. Poté se trenéru Bergerovi podařil výborný tah se střídáním. Štěpnička byl na hřišti necelé dvě minuty a vyrovnal na 1 : 1. Gólu předcházela chyba stopera Preislera, po které ještě stačil Zítkovu střelu Sobek vyrazit, ale na dorážku střídajícího hráče hostů byl krátký. O dvě minuty poté už šli hosté do vedení. Po levé strané se protáhl Šubert, poslal přízemní přihrávku na malé vápno a zcela osamocený Pivoňka zakončoval pohodlně do odkryté branky - 1 : 2. Od té chvíle DUKLA znervózněla, začala chybovat v rozehrávce a soupeř převzal režii zápasu. Po další zbytečné chybě středního obránce Preislera, který přišel v 84. minutě o míč v souboji s Chrdlem, se ocitl sám před Sobkem Štěpnička a svým druhým gólem v utkání stanovil konečný výsledek zápasu. DUKLA se v závěru utkání snažila alespoň zkorigovat skóre, jenže mohla naopak v nastavené čase inkasovat. Chrdle šel z poloviny hřiště sám na brankáře DUKLY, který jeho střelu vyrazil a střelu dobíhajícího Wágnera obrana DUKLY zblokovala.
DUKLA dobře rozehrané utkání nedokázala dotáhnout k vítězné koncovce, za výkon ve druhém poločase si body rozhodně nezasloužila. Naopak hosté předvedli ve druhém dějství diametrálně odlišný výkon a z Julisky si vezou zasloužené vítězství.


Jan Berger (Hořovicko): "DUKLA hrála v první půli dobře. Agresívně, rychle a bylo třeba její hráče napadat a dorážet, což se nám v prvním poločase nedařilo. Navíc jsme domácím první branku darovali.To nám domácí druhou růli vrátili. Prospěly nám změny v sestavě, které pomohly k obratu ve vývoji utkání. Zápas se mi líbil, měl velmi dobrou úroveň".
Jaroslav Peřina (DUKLA): "První poločas jsme hráli moc dobře a je škoda několika vyložených šancí, které jsme nevyužili. To se nakonec ukázalo jako rozhodující, protože druhý poločas byl z naší strany velmi nepovedený a po třech individuálních chybách jsme třikrát inkasovali. Za celý druhý poločas jsme neohrozili soupeřova brankáře a to je ta tragická část našeho výkonu."

DUKLA: Sobek - Freitinger, Preisler, Fitsay (46'- Hrazdíra), Podkul - Farkaš, Přeučil (60'- Svoboda), Tenkl - Kmoch (65'- Čapek), Micka, Sodomka. trenér Jaroslav Peřina
Hořovicko: Mojžíš - Bežó, Kaufman, Pivoňka, Šmíd - Vokáč (86'- Wágner), Nademlejnský (56'- Štěpnička), Rampa, Šubert - Hrbáč, Zítek (59'- Chrdle). Trenér Jan Berger
Branky: 1'- Micka - 58' a 84'- Štěpnička, 60'- Pivoňka
ŽK: 88'- Hrbáč
Rozhodčí: Štefan - Pechanec, Pavlíková   

Převzato z webových stránek Dukly Praha.