8. Kolo: FK Hořovicko - FK Tábor 1:1

02.10.2011 10:09

Po většinu utkání sice mělo Hořovicko nad soupeřem z Tábora převahu, jenže hosté dokázali využít ve druhé půli slabší koncentrace domácích a nakonec i díky skvělému výkonu brankáře Varyše divizní střetnutí skončilo dělbou bodů. Dodejme, že zápas přinesl dvě červené karty, oba celky dohrávaly v deseti.

Muži A: FK Hořovicko - FK Tábor 1:1 (1:0)

Domácí měli po celý první poločas převahu, přes obranu Tábora se ale do zakončení dostávali minimálně. První zajímavý okamžik přišel v patnácté minutě. Domácí kopali trestný kop zpoza vápna, Nademlejnský parádně zakroutil střelu do šibenice, jenže gólman Tábora Varyš vyrazil míč parádně na roh. O deset minut později již domácí mohli slavit gól. Hosté nepokryli autové vhazování, Vokáč se s míčem vřítil do šestnáctky a i přes tísnění razantní střelou propálil brankáře hostů. I ve zbytku první půle měli domácí více ze hry, nebezpeční ale již byli jen ze standardek. Hosté toho v prvním poločase příliš nepředvedli a vlastně ani nevystřelili na branku.

I druhý poločas domácí začali dobře, střela Šmída jim ale pojistku nepřinesla. S postupem času se hra vyrovnala a hosté začali přebírat iniciativu. V 62. minutě si Mojžíš připsal první ostřejší zákrok po střele Hojdara. Tábor v těchto chvílích domácí přehrával, několik nebezpečných akcí hostů ovšem zastavil odmávaný a následně odpískaný ofsajd. Nakonec se ale Tábor dočkal vyrovnání a trefa to byla doslova ukázaková. Po sérii chyb Hořovicka ve středu hřiště se hosté dostali do rychlého protiútoku, na centr si z druhé vlny naběhl Rosůlek, který napálil míč z voleje a málem protrhl síť - 1:1. Inkasování jako by probudilo hráče Hořovicka a v následných minutách mohli jít domácí do vedení. V 81. minutě odcentroval Štěpnička na Rampu, po jehož hlavičce již domácí příznivci jásali. Jenže Varyš fantasticky vyškrábl míč na roh. O minutu později přetáhl Vokáč centr na zcela volného Štěpničku, proti jeho střele ovšem gólman hostů vytáhl další bravurní zákrok. Po následném rohu hlavičkoval Rampa, i tentokrát ale byl vítězem brankář Varyš. To bylo co se šancí týče vše. Závěr ale přinesl dvě vyloučení. Nejprve byl za řeči vyloučen kapitán Tábora a v 90. minutě odešel po faulu a po druhé žluté předčasně do kabin i domácí Bežó.

Branky: 26. Vokáč - 79. Rosůlek. Rozhodčí: Duchoň. ČK: 90. Bežó - 84. Nohava. ŽK: Pivoňka, Vokáč, Hrbáč, Bežó - Trněný, Nohava. Diváci: 180. Poločas: 1:0.

Hořovicko: Mojžíš - Šubert, Pivoňka, Kaufman, Bežó - Šmíd, Nademlejnský (72. Štěpnička), Rampa, Vokáč - Zítek (75. Chrdle), Hrbáč.