Desetiminutový uragán rozhodl o výsledku

03.04.2013 10:29

Dobříš – Kdo neviděl, neuvěří. Jak se dá během deseti minut ztratit zápas, předvedli fotbalisté rezervy Hořovicka na umělé trávě dobříšského protivníka.

DOBŘÍŠ B – HOŘOVICKO B 5:2
Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří měli mírnou územní převahu a také se dostali do první veliké šance. Štych vyslal před branku domácích nekompromisní centr, na který si naskočil Šural, ale v jasné pozici minul branku. Domácí se snažili spíše o protiútoky, Hořovicko B více drželo balón, ale bez finálního efektu. Po dvacáté minutě ale přišel doslova uragán , který rozhodl o osudu utkání. Bohorovnost hostů při rozehrávce Diviše ještě domácí nepotrestali, ale po rohu špatně pokryli hosté hráče a Šural jen bezmocně sledoval, jak balón padl na koleno Pokornému a od něho putoval přes celou branku do sítě – 1:0. Po chvíli zachytili domácí rozehrávku Větrovského a Fic nedal Kebrlemu šanci. O chvíli později přišly dvě navlas stejné situace, chyba na levé straně hostů a nedostoupení hráčů při odraženém míči a bylo to 4:0! Vrcholem  černé desetiminutovky Hořovicka byl průnik po opačné straně a nalezení volného místa u přední tyče Kebrleho branky – 5:0.
Již po třetím gólu přichystané přeskupení řad hostů se stalo skutkem až po pátém gólu a obraz hry se dostal opět tam, kde byl před pětigólovým přídělem. Hořovicko B drželo míč, ale když se dostalo k příležitosti, tak selhalo. Snížit do poločasu mohl ještě agilní Štych, ale vyslal jen slabou střelu.
Do druhého poločasu se domácí jakoby nechali ukolébat vedením, ale hosté věděli, že v jejich podání se hrají divoké zápasy a snažili se něco s výsledkem udělat. To se jim povedlo hned v první minutě druhého poločasu, kdy Keckstein snížil. To rezervu Hořovicka povzbudilo a začala si vytvářet silnou územní převahu, ze které ji vyrušily jen občasné pokusy o brejk v podání domácích. Hosté se hrnuli do vápna domácích, ale bez gólového efektu, který měl ale po centrech z pravé strany přijít. Stalo se tak až v 69. minutě, kdy po faulu na pronikajícího Šimůnka snížil z penalty Štych – 5:2. Po chvíli se přiřítil do vápna Keckstein, dokázal přihrát Ungrovi, který by doklepával do prázdné, jenže míč se předtím odrazil do Kecksteinovy ruky. Třikrát pak prolétl míč malým vápnem domácích, ale bez dobré teče. Oba celky se snažily hrát až do konce, což bylo sympatické a diváci i přes velký chlad vydrželi až do hvizdu sudího. Domácí rezerva si díky deseti minutám první  půle připsala tři body.

Branky: 20. Pokorný, 23. Budínský, 26. Fic, 28. Soukup, 30. Šebek – 46. Keckstein, 69. Štych (p.k.). Rozhodčí: Šefara – Fejfar, Hamouz. Žluté karty: 1:0. Diváků: 40. Poločas: 5:0.
MFK Dobříš B: Uher – Zbíral, Karásek, Kuchař, Pokorný – Soukup (78. Pilecký), P. Šebek (64. Kozohorský), Fic, Tran – Budínský, David (85. Máša).
FK Hořovicko B: Kebrle – Budínský, Diviš, Větrovský, Keckstein – Šural (61. Ungr), Štych, Tomášek, Petráš – Kolář, Šimůnek (71. Kříž).

(zdroj: Berounský deník)