Hořovicko drží plný počet bodů

03.04.2013 10:27

Praha – Na hřiště posledního celku tabulky A skupiny divize zajíždělo Hořovicko, které vyhrálo dva domácí zápasy. Přední Kopanina ale v předchozím zápase remizovalo se Štěchovicemi a tak bylo nasnadě, jak se s jejím důrazem vyrovnají svěřenci trenéra Jana Bergera.

PŘ. KOPANINA – HOŘOVICKO 2:4
Po chvilkovém oťukávání na hrbolatém terénu přišla převaha hostujícího celku, Šubert střílel ale těsně vedle. Ve 13. minutě se dostali domácí do tutovky, ale Leclerc nedal. V 16. minutě přišla akce Nademlejnského se Šubertem, který uvolnil Zítka a ten využil chyby domácí obrany –  0:1. Hořovicko pak ovládlo hru a do šance se dostal Zítek, jenž nezakončil. Do další akce se dostal opět Zítek po narážečkách s Pužíkem a Štěpničkou.
Ve 24. minutě přišla opět další narážečková akce hostů, Nademlejnský si předal míč s Pužíkem, po nich se jej zmocnil Bežó, který jednoduše zvýšil – 0:2.
V té chvíli se mohlo zdát, že hosté ovládnou utkání, jenže zmýlená neplatí. Ve 27. minutě přišla nepovedená střela domácích, která nešla na branku, ale napříč pokutovým územím, kde se míč dostal k Leclercovi a ten z první snížil – 1:2. O dvě minuty později přišel faul Nademlejnského, domácí zahrávali trestný kop a francouzský legionář Leclerc poslal míč Křikavovy pod břevno –  2:2.
„Začali jsme dobře, terén byl sice hrbolatější, což srovnávalo výkonnost mezi oběma týmy, ale když  jsme vedli o dva góly, neměli jsme domácí pustit dohry. Začali jsme později přistupovat k hráčům, situace jsme podceňovali. O poločase trenér trochu zvýšil hlas, věřili jsme, že vyhrajeme,“ uvedl asistent hostů Roman Šmerhovský.
Ve druhém poločase převzalo Hořovicko podle očekávání iniciativu.
V 51. minutě vysunul Nademlejnský do úniku Veselého, ale ten nedal.  Rychlonohý útočník Hořovicka se pak ještě jednou neprosadil, ale v 56. minutě přišel velký závar ve vápně domácích a Zítek se nekompromisně obul do rány –  2:3. Hosté ovládali hru a připravovali si šance jak na běžícím páse, Štěpničkovy a Veselému ale nebylo přáno navýšit skóre. V 66. minutě zacentroval z úhlu Nademlejnský a Bežó se nekompromisně prosadil – 2:4.
Ač by se mohlo zdát, že dvoubranková ztráta domácí skolí, nestalo se tak, hrál se otevřený fotbal. Hostům se ale dobře rozehrané akce  nepovedly dotáhnout do gólové koncovky. V samém závěru přišla pěkná fotbalová chvíli, když Tržický schoval svojí bombu za změť hráčů, rána směřovala přesně k tyči, gólman Křikava však vytasil famózní zákrok, když vytáhl gólovku na roh.
Zajímavý zápas tak dopadl lépe pro hosty, kteří si připsali třetí jarní výhru a plný bodový zisk. O jeho navýšení se bude Hořovicko pokoušet   hned ve středu, kdy hraje dohrávku na hřišti Nového Strašecí. Díky třem vítězstvím se dostalo Hořovicko na čtvrté místo.

Branky: 27. a 29. Leclerc – 16. a 55. Zítek, 24. a 66. Bežó. Rozhodčí: Duchoň – Pechanec, Šmakal. Žluté karty: 39. Háša – 30. Pužík. Diváků: 90. Poločas: 2:2.
FC Přední Kopanina: Pavelka – Vik, Tržický, Háša (79. Valenta), Janda – Jurek (62. Krupička), Novák, Čihák (84. Peclinovský), Leclerc – Santler – Strnadel. Trenér: Martin Kuchař.
FK Hořovicko: Křikava – Bežó, Kaufman, Zítka, Wágner – Šubert, Nademlenjský (81. Větrovský), Pužík, Štěpnička, Zítek (65. Kolář) – Veselý (85. Štych). Trenér Jan Berger.

(zdroj: Berounský deník)