Hořovicko jasně zdolalo Benešov

10.04.2013 15:57

Hosté na chvíli ožili na konci prvního poločasu, ale domácí je usadili dvěma direkty.

Hořovice – Středočeské derby v A skupině fotbalové divize svedlo k souboji dva týmy, které ve svých posledních zápasech prohrály a připsaly si tak na jaře první porážky.

HOŘOVICKO – BENEŠOV 3:1
Už od začátku se tlačili více do útoku domácí a Capouch musel krýt pokus Pužíka. Ve 4. minutě se připomněl znovuzrozený kanonýr Hořovicka Štěpnička, ale mířil těsně vedle hostující branky. Hosté se snažili o rychlý protiútok, ale ty jim nevycházely, na druhé straně byl Capouch včas u míče před Veselým. V 10. minutě zamrzlé ochozy hořovického městského stadionu jásaly, když si Pužík narazil s Veselým, ten vyslal přesnou přihrávku na Štěpničku a ten se nemýlil – 1:0. 
Benešov to však do kolen neposlalo, začal být ještě aktivnější a na ploše se odehrávala pěkná fotbalová bitva. Hosté se připomněli nejprve Hrubým, který pálil těsně vedle a lze to považovat za gólovou šanci. Do brejků na druhé straně se rval Veselý, jednou po přihrávce Zítky, podruhé po akci Pužíka se Štěpničkou, ale skóre se neměnilo. Na konci první půlhodiny vyslal hostující Braný do vápna centr, Němec ale Mojžíšovu branku přestřelil. Před Capouchem na druhé straně pak přišla gólovka, kdy po trestném kopu Nademlejnského se snažili dorážet Veselý, Štěpnička a Šmíd, ale branku to nepřineslo. Ke konci poločasu se Benešov začal tlačit dopředu, vše začalo Braného trestným kopem, který ale Mojžíš kryl. Domácí gólman si poradil i s ránou Němce.
Hosté byli přesto za svojí hru odměněni. ve 38. minutě střílel na branku Bohata, pak se dostal ze strany k míči Němec, který mířil po zemi do protějšího koutu domácí branky – 1:1. Eufórii Benešova ale Hořovicko hodně rychle uťalo. Ve 42. minutě  se uvolnil Nademlejnský a po jeho pasu se prodral do zakončení Štěpnička, jenž prostřelil Capoucha – 2:1. A aby toho nebylo málo, brzy po rozehrání  sebral míč Veselý, posunul na Štěpničku, ten pustil do akce Pelikána, na jehož ránu si Capouch sice sáhl, ale projektil zamířil pod jeho břevno – 3:1.
Ve druhém poločase se očekávalo, s čím oba týmy přijdou. Benešov se snažil tlačit dopředu, Hořovicko zatáhlo obranu a vyráželo k nebezpečným atakům. A tak se brankáři nenudili, hrálo se ofenzívně. Zvýšit skóre mohl Zítek, ale Capouch bravurně kryl, v 53. minutě si poradil Mojžíš s nebezpečnou Turkovou střelou. V 68. minutě přišla akce Nademlejnského, ale míč těsně unikl Veselému, který se již chystal k míchání hostující obrany, do autu. Hosté hráli pohyblivý fotbal, ale k Mojžíšovi je dobře pracující obranná fáze domácích moc nepustila. V 73. min. kryl Mojžíš střelu Žáka, rychle rozehrál na Pelikána, který vyslal Štěpničku k hattricku, ale benešovský gólman mu v další radosti zamezil. V závěru se snažili domácí přidat ještě gól, ale Zítek branku přestřelil a na konci kryl Capouch nádhernou střelu Veselého.
Domácí zvítězili zaslouženě, ale nutno podotknout, že k vidění bylo pěkné ofenzívní utkání. Navíc na hřišti bylo na obou stranách vidět dost mladých hráčů, ve většině případů odchovanců obou klubů, které mají oba podobnou strategii – hrát s hráči svými a z blízkého okolí!