Hořovicko lehce přehrálo Malši

10.05.2013 10:10

Hořovice – Divizní duel Hořovicka s jihočeským celkem Malše/Roudné měl od začátku jednoho protagonistu, a tím byli domácí, kteří bez problémů zvítězili.

HOŘOVICKO – MALŠE ROUDNÉ 3:0
Domácí začali utkání náporem, Kolář pálil těsně vedle, ránu stejného hráče vyrazil za chvíli gólman hostů Bartizal nad břevno, vzápětí mířil Štěpnička jen do boční sítě. V 10. min. se domácí radovali, když u Nademlejnského dloubáku, který směřoval na velké vápno, byl Štěpnička dříve než brankář a hlavou jej přehodil – 1:0. Hořovicko zahrozilo ještě dvakrát a pak se dostali hosté také trochu do hry. Za zmínku stojí jen hlavičkový pokus Bíci, který mířil vedle. Na druhé straně se dostali do příležitosti Kolář se Šmídem, ale obránci je vytlačili. Ve 37. min. se dostal k odraženému míči Zítka, ale zamířil jen těsně vedle hostující branky. Ve 41. min. založili domácí pěknou kombinační akci po ose Wágner – Nademlejnský – Kolář, ten se prosadil do malého vápna, nahrál Šubertovi a ten se nemýlil – 2:0.
Ve druhé půli se hosté ze začátku osmělili, ale domácí jim jejich rejdy rázně zatrhli. Na druhé straně v 60. min. kryl Bartizal hlavičku Wágnera, po chvíli brankář zabránil ve skórování Kolářovi. V 73. min. vypálil z úhlu Šubert a obránce jihočeského celku si málem srazil míč do vlastní sítě. V 76. min. vyslal centr do vápna hostů Nademlejnský, ve vápně se najednou zjevil ve vysokém výskoku Wágner a upravil skóre – 3:0. Autor přihrávky pak mohl v poklidu vystřídat. V 83. min. mohli hosté snížit, ale Trněný zamířil pouze do brankáře.
Snaživý výkon hostujícího celku nestačil na výborný výkon domácího týmu, který zaslouženě zvítězil o tři góly, což mohlo být i vyšším rozdílem. Výhrou se Hořovicko opět blíže bodově přiblížilo vysněnému třetímu místu.

Branky: 10. Štěpnička, 41. Šubert, 76. Wágner. Rozhodčí: Fišer – Tereba, Dobrý. Žlutá karta: 79. Bíca (M). Diváků: 105. Poločas: 2:0.
FK Hořovicko: Mojžíš, Wágner, Zítka, Kaufman, Šmíd – Šubert, Nademlejnský (76. Štych), Pužík, Zítek – Štěpnička (70. Pelikán), Kolář (83. Zemánek).