Hořovicko - Slavia B 2:1!

28.05.2012 21:56

Hořovická zkušenost na Slavii platila

Hořovicko porazilo Slavii B 2:1.

Hořovicko porazilo Slavii B 2:1. Autor: Foto: Jan Vildmon

dnes 12:47

Hořovice – Divizním fotbalistům Hořovicka se povedlo odčinit mizerný výkon z minulého domácího utkání. Proti rezervě Slavie Praha předvedli Hořovičtí zvláště v prvním poločase výtečný výkon a přestože v závěru utkání Kaufman neproměnil penaltu, vyhráli domácí 2:1. Nejlepším hráčem Hořovicka byl bezesporu Antonín Rampa, který vybojoval neskutečný počet míčů. Pochvalu ale tentokrát zaslouží celé mužstvo.

 
 
 

HOŘOVICKO – SLAVIA B 2:1

V prvním poločase se hrál oboustranně kvalitní a pohledný fotbal. V prvních dvaceti minutách měli převahu sešívaní, jenže na zkušené hráče Hořovicka mladí fotbalisté Slavie nedokázali vyzrát. K vidění sice bylo několik nebezpečných centrů, jenže ty buď odvrátil jistý Mojžíš, nebo výtečně hrající Kaufman, Zítka, po případě Rampa.

Domácí v prvních dvaceti minutách branku soupeře příliš neohrozili. Výjimkou byla jen střela Vokáče z 15. minuty, kterou gólman Měsíček vyrazil. Zhruba od 25. minuty se ovšem karta začala obracet a Hořovicko se také dostalo do vedení. Vokáč nádherně našel na malém vápně volného Štěpničku, který již zakončoval do zcela prázdné branky. Gól Hořovické ještě více nabudil a zbytek první půle patřil domácím. Přesto je potřeba zmínit jeden brejk Slavie, při kterém mohl vyrovnat Smolák. Branku ale vysoko přestřelil. V 35. minutě pak zastavili hosté průnik Koláře jen za cenu faulu a nemohlo následovat nic jiného než penalta. Tu s přehledem proměnil Kaufman a bylo to 2:0. O tři minuty později mohli Hořovičtí rozhozenému soupeři zasadit třetí ránu. Po pěkné kombinaci měl gól na kopačce Kolář, jenže místo technického zakončení zvolil razantní střelu, kterou trefil přemísťujícího se brankáře Slavie.

Po změně stran byli lepší sešívaní. Mohlo za to i brzké snížení. Po pěti minutách Šmíd neuhlídal Mikulu a kapitán Slavie hlavou upravil na 2:1. Hosté pak měli převahu, která ale byla spíše územní než drtivá. Pár šancí si sice béčko Slavie vypracovalo, Mojžíš ale chytal spolehlivě. Několikrát zahrozili po brejcích i domácí fotbalisté, jenže Nademlejnský, Šubert i Kolář ale akce nedokázali dotáhnout do konce. Deset minut před koncem mohlo Hořovicko definitivně pojistit vedení. Rozhodčí odpískal možná trochu přísnější penaltu za hru rukou a kapitán Kaufman si podruhé v utkání postavil míč na značku. Tentokrát ale trefil jen břevno. Slavie se v závěru snažila o vyrovnání, domácí fotbalisté si ale vedení zkušeně pohlídali a dokráčeli tak vcelku zaslouženě k těsnému vítězství. „První půle byla z naší strany výborná, ta druhá byla trochu horší. Dostali jsme tam zbytečně brzy gól a pak jsme se nechávali zatlačit. Podle šancí jsme si asi vítězství zasloužili," zhodnotil zápas asistent trenéra Roman Šmerhovský.

Branky: 27. Štěpnička, 35. Kaufman z pen. – 50. Mikula. Rozhodčí: Kožár. ŽK: Štěpnička, Nademlejnský – Mikula, Sudek. Diváci: 230. Poločas: 2:0.

Hořovicko: Mojžíš – Šmíd, Zítka, Kaufman, Diviš (61. Bežó) – Zemánek (61. Šubert), Štěpnička, Nademlejnský, Rampa, Vokáč (53. Pelikán) – Kolář

Autor: Jan Vildmon - Denik.cz