Mojžíš musel na šití, Křikava ho zastoupil

29.03.2013 08:21

Hořovice – I přes nepřízeň počasí se odehrálo divizní utkání, ve kterém domácí téměř po celý zápas svého soupeře z Chrástu přehrávali a připsali si druhé jarní vítězství.

HOŘOVICKO – CHRÁST 2:1
Hořovicko hned v úvodu tlačilo a gólman Bláha řešil ránu Veselého a hlavičku Wágnera. Poté ještě zahrozil po nabídce od Nademlejnského Bežó, po něm opět Wágner a největší příležitost měl Zítek, jehož pokus šel vedle. K tempu utkání přispěli i hosté, kteří vedeni nejvíce agilním Šimrem podnikali útočné akce, ty ale končily na obranné čtveřici domácích. V 18. min. střílel domácí Wágner těsně vedle, Bláha pak kryl hlavičku Beža a ve 24. min. vysunul Pužík Veselého, kterého ale Bláha vychytal. Po uplynutí půlhodiny hry došlo ke srážce gólmana Mojžíše, kterého nešetrně atakoval Korelus  a oba hráči museli na šití. „Mám roztrhlé obočí, bude to další jizva, když to splaskne, budu příště chytat,“ pravil po návratu z nemocnice Marek Mojžíš, jehož v brance vystřídal Jakub Křikava.
Střídání vybudilo střelce hostů, aby nového ochránce domácí svatyně vyzkoušeli, ale ten si s jejich pokusy poradil. V samém závěru první půle přišel roh domácích, odražený míč se dostal ke stoperu Zítkovi, jehož ránu ještě hosté tečovali a míč prošel do sítě – 1:0.
Díky vedení se vnesla na kopačky domácích velká pohoda a Hořovicko úplně ovládlo druhý poločas. V 54. min. Veselý Bláhu překonal, ale na brankové čáře gólmana zastoupil D. Král. V 56. min. připravili palebnou pozici pro Veselého Šubert s Pužíkem a Bláha neměl šanci – 2:0. Po druhé brance otevřeli hosté úplně hru a tak byla na co koukat. Kovařík nejprve mířil vedle Křikavovy branky, na druhé straně Šubert přehodil vyběhnutého Bláhu, ale s brankářem těsně i jeho svatyni. Hostující gólman pokryl míč pod svým tělem i před důrazně dobíhajícími hráči domácích.V 73. min. chytil Bláha i trestný kop Veselého a po něm i další pokus v podání Nademlejnského, jenž mířil do šibenice. V 77. min. vysunul Šubert do úniku Štěpničku, ten ale místo přímočarého průniku do vápna zasekl a pak již neměl sílu na důrazné zakončení.
Dvougólový náskok je ošidný, domácí chtěli přidat třetí pojistku, ale zamrazilo je ještě více než počasí při akci hostů v 81. min., po které Šimr skvěle nacentroval na Kovaříka, který se hlavou prosadil a snížil – 2:1. Chrást hodně ožil a v 85. min. musel Křikava vytáhnout dobrý zákrok proti ráně Šimra, která směřovala k tyči jeho svatyně. Na druhé straně nedotáhl slibný brejk do konce Ábel, Chrást podnikl rychlý brejk a Vonášek připravil gólovku pro Sadílka, ten však mířil vedle branky.
To byla poslední příležitost v utkání , které bylo hodně pohyblivé a divácky zajímavé. Doslova křest ohněm prožil při divizní premiéře brankář Křikava, protože není jednoduché naskočit do rozehraného zápasu.

Branky: 45. Zítka, 56. Veselý – 81. Kovařík. Rozhodčí: Myška – Melichar, Vnuk. Žluté karty: 65. Bežó, 89. Křikava – 38. Kovařík, 73. Smíšek, 80. Lukáš. Diváků: 140. Poločas: 1:0.
FK Hořovicko: Mojžíš (32. Křikava) – Bežó, Kaufman, Zítka, Šmíd – Šubert, Nademlejnský, Pužík, Wágner, Zítek (65. Štěpnička) – Veselý (78. Ábel). Trenér: Berger.
FC Spartak Chrást: Bláha – Král O. (62. Král A.), Král D., Šimr, Korelus (35. Komárek), Kovařík, Vonášek, Smíšek, Stružka (62. Křen), Lukáš, Sadílek. Trenér: Michálek.

Na Hořovicko čeká anglický týden, v němž nejprve zajíždí na hřiště poslední Přední Kopaniny, která ale překvapivě remizovala ve Štěchovicích. Následuje dohrávka druhého jarního kola v Novém Strašecí, která je plánová na středu 3. dubna od půl páté, snad se počasí umoudří a zápas bude moci být odehrán. Poté přivítají modrobílí na domácím hřišti Benešov, který zažívá jarní obrodu a dosahuje pěkných výsledků. Po podzimním zápase s Benešovem se dostalo Hořovicko na první příčku tabulky, ta je sice na jaře hodně vzdálená, ale tyto tři zápasy mohou naznačit, kam by mohli jeho hráči v tabulce A skupiny fotbalové divize dosáhnout.