Návrat k předchozímu víkendu

22.03.2013 16:05

Plzeňský kraj – Jen torzo zbylo z programu sedmnáctého kola fotbalové divize. Návrat zimy odložil čtyři utkání a mezi nimi i souboje Chrástu se Štěchovicemi a Rokycan s Českým Krumlovem.

 
 
 

Dva zástupci Plzeňského kraje ale své zápasy podle plánu odehráli. V sobotu cestoval Tachov do Čížové a vzhledem k postavení v tabulce byli domácí rozhodně favoritem.

Na malém a úzkém hřišti se odehrálo dramatické představení, ve kterém začali lépe překvapivě hosté. Obránce Ruda je poslal do vedení a Tachov na hřišti v těchto momentech dominoval. Po jeho rohu však domácí odkopli dlouhý míč a Jindřich po sólu vyrovnal na 1:1.

Následovalo beztrestné sražení tachovského Hutty ve vápně, za chvíli jím nastřelená tyč a v duchu rčení nedáš dostaneš i vedoucí gól Čížové, když Moravec trefil nádherně šibenici.

„Na začátku jsme domácí k ničemu nepustili a k vedoucímu gólu jsme měli ještě další přidat. Místo toho jsme pustili soupeře do hry a dovolili mu otočit výsledek, což byla škoda," viděl první část hry tachovský trenér Zdeněk Bečka.

Ve druhé půli přidala Čížová na obrátkách, přesto se podařilo Mančalovi vyrovnat na 2:2. Jihočeši šli však tvrdě za výhrou, čtvrt hodiny před koncem je poslal opět do vedení Moravec.

Tachovští se vrhli do náporu, dobrou šanci spálil Mančal, ruka domácích ve vápně zůstala nepotrestána, ale čtyři minuty před koncem spravedlivě udeřilo: Dvořák nacentroval a střídající Žemlička, který byl na hřišti sotva pět minut, hlavou srovnal na konečných 3:3.

„Výsledek beru, je to pro nás cenný bod z venku. Moc týmů tady bodovat nebude a klukům musím poděkovat za bojovnost v těžkém utkání," uvedl Zdeněk Bečka.

Lodivod domácích Jiří Antoš ocenil kvality tachovských borců. „Je třeba objektivně přiznat, že dnešní soupeř byl velmi kvalitní a remíza je asi spravedlivá, i když ztráta dvou bodů v domácím prostředí hodně mrzí."

V sobotu hraje Tachov doma s Milevskem.

Plzeňská Doubravka hrála v Benešově o velice důležité body potřebné k záchraně. Středočechům se v letošní sezoně nedaří tolik jako v těch minulých a divizní jistotu zdaleka nemají.

Na umělce menších rozměrů to žádná krása nebyla, ve střetnutí plném osobních soubojů ale hosté od úvodních minut dokázali udržet vyrovnanou hru. O všem podstatném rozhodla dvacátá minuty hry. Doubravecký záložník Petrželka byl v souboji faulován, oplácel a viděl červenou kartu. Vzápětí došlo k chybě v obraně hostů, stoper David Novák podběhl vysoký míč, využil toho benešovský Večeřa a skóroval.

„Byly to klíčové momenty celého utkání. Přestože jsme hráče upozorňovali na to, aby se vyvarovali takových přestupků, že hrozí možnost vyloučení, tak se Petrželka neudržel a doplatilo na to samozřejmě celé mužstvu. Následoval laciný gól a Benešov byl na koni," lamentoval Roman Vyleta, kouč Doubravky.

Jestliže v první půli odehráli hosté téměř vyrovnanou partii, po změně stran inkasovali gól za gólem. V 54. minutě byl stav 4:0 a nebylo co řešit.

Konečný účet zněl 6:0 a jestliže si Doubravka poslední domácí výhrou 7:0 nad Přední Kopaninou vylepšila skóre, tak tentokrát si ho opět pokazila a vrátila se tvrdě na zem.

„Po přestávce nás položily dva rychlé dva během tří minut a nakonec je výsledek takový, jaký je. Na malém hřišti se fotbal příliš hrát nedal, bylo to plné osobních soubojů a nakopávaných míčů," konstatoval Roman Vyleta.

V sobotu hostí fotbalisté Doubravky Čížovou.

Utkání Chrást – Štěchovice, Rokycany – Český Krumlov, Přední Kopanina – Aritma Praha a Nové Strašecí – Hořovicko byla odložena na středu 3. dubna v 16.30 hodin.

 

Autor: Pavel Hochman, Denik.cz