SK Benešov - FK Hořovicko 3:2

24.06.2010 12:41

Starší dorost: SK Benešov - FK Hořovicko 3:2 (2:1)

Foto ze zápasu ZDE

Ve vyrovnaném zápase museli zachraňující hosté vyhrát a čekat na prohru Vlašimi v Českých Budějovicích, což se ani jedno nestalo. Skóre otevřel domácí Horčička tečí po Pávově trestném kopu. Hosté srovnali krok hlavou urostlého stopera Ungra po trestném kopu z půlící čáry. Jenže do poločasu opět domácí strhli vedení na svou stranu, když po trestném kopu Šmejkala a závaru před brankou Hořovicka, odkopával obránce míč, který trefil důrazného Páva a od něj se odrazil do sítě. Po přestávce začali hrát hosté na tři až čtyři útočníky, což dělalo Benešovským starosti. Postupem času otvíralo Hořovicko zadní vrátka, čehož využil po úniku Horčička. Zdálo se být rozhodnuto, jenže domácí na chvíli přišli po souboji s brankářem o zraněného Komárka, čehož hosté využili, když únik po pravé straně a následný centr po zemi, zakončili druhým gólem. Závěr byl hektický, hosté útočili i s gólmanem a nastřelili tyč, na druhé straně obešel Marušák na polovině hřiště brankáře, ale posléze netrefil prázdnou branku. V samotném konci odpískal rozhodčí ruku Bredlera v šestnáctce, ale Pechač míč z penalty vyrazil vynikajícím zákrokem nad branku.

„Poslední zápas s Hořovickem jsme chtěli vyhrát, což se nám podařilo. Zápas měl svojí kvalitu, protože soupeř hrál o záchranu a podal velmi dobrý výkon. Kluky bych chtěl pochválit za přístup utkání, hráli jsme to, co jsme chtěli a po dramatickém konci dotáhli zápas do vítězného konce,“ měl radost po zápase trenér Benešova Jiří Maršoun, který končí u dorostu a jde od příští sezony ke starším žákům a ještě dodal: „Chtěl bych popřát mužstvu hezkou dovolenou, prázdniny a hodně úspěchů v novém fotbalovém ročníku,“ k čemuž se připojil i asistent Kamil Kulhavý.

Branky: Horčička 2, Páv - Ungr 2, Rozhodčí: Hrubeš. Poločas: 2:1.

SK Benešov: Pechač – Mařinec, Komárek, Páv, Vrňák – Bredler – Hroch, Šmejkal, Bredler, Bohata – Radačovský.

FK Hořovicko: Zíma - Novák (46. Sojka), Budínský, Ungr, Lebduška - Solar (46. Souček), Hlaváček, Zemánek, Pelikán, Škvára - Zítek.

zdroj: www.benesovsky.denik.cz