Štych rozhodl v poslední minutě

04.05.2013 10:19

Bzová – Derby v I. B třídě přineslo zajímavý fotbal, ve kterém padlo pět gólů. Béčko Hořovicka rozhodlo o svém vítězství v samém závěru.

HOŘOVICKO B – HOSTOMICE 3:2
Oba celky se vzájemně velmi dobře znají, vždyť hned sedm hráčů ze základní sestavy Hostomic i trenér Luděk Vyskočil prošli Hořovicemi. Domácí Jan Bežó poskládal tým opět jinak, když obranu vyztužil kapitánem áčka Luďkem Kaufmanem. Zápas to byl ostrý, ale vedený vcelku férově, k vidění bylo větší množství akcí, které pohladily oko diváka.
Hořovicko B začalo opatrněji, a tak se do první šance dostali hosté. Míč však zamířil vedle. V 12. min. zatáhl míč po straně domácí Petráš a levačkou prostřelil Zímu – 1:0. Od té chvíle jakoby domácí uvadli, Hostomice se dostaly do hry, vrcholem byl nepovedený křížný centr Budila, který k překvapení všech včetně brankáře Křikavy skončil v brance – 1:1.
V dalším průběhu si oba celky vypracovaly několik šancí, největší zmařil hostující brankář Zíma Šuralovi, který na něj postupoval sám.
Ve 34. min. přišla standardka domácích, Zíma pouze vyrazil před sebe a Štych hlavou poslal míč do sítě – 2:1.  Za tohoto stavu se odcházelo do kabin.
Zatímco v prvním poločase si „děvčata“ opékala pod přístřeškem špekáčky a připravovala si košťata na čarodějnice, ve druhém poločase už sledovala s ostatními diváky napínavý vývoj utkání. V něm došlo k vyrovnání, když se ve vápně domácích nejlépe orientoval Lenkvík – 2:2. Dalo by se říci, že utkání se hrálo ve vlnách, v nichž vždy jeden z celků zatlačil ten druhý. Po vyrovnání patřila desetiminutovka Hostomicím, ale obrana domácích již odolala. Poté se Hořovicko B oklepalo a snažilo se o výhru i díky přeskupení řad.
Jenže příležitosti Ábela a pak hlavička Šurala gól nepřinesly. Na druhé straně měl příležitost Lenkvík, ale neuspěl. A tím se opět probudili hosté, kteří čtyři minuty před koncem zahrávali trestný kop Korytou, který kroutil míč před branku Křikavy, ale domácí nebezpečnou standardku odvrátili. Na druhé straně zkoušel levačkou přes hlavu štěstí Rak, ale Zíma chytil.
Domácí se pak nastěhovali na polovinu hostů, výsledkem toho byl faul na Šimůnka. K míči se postavil Štych, jehož první pokus pro vyběhnutí hráčů ze zdi nechal přesný sudí Divilek opakovat. Štych se nenechal rozhodit a střelou levou nohou našel roh Zímovy branky – 3:2.
Pak už se moc dlouho nehrálo, domácí si připsali tři body, k vidění byl dobrý fotbal.

Branky: Štych 2, Petráš – Budil, Lenkvík. Rozhodčí: Divilek – Klečka, Kotlár. Žluté karty: 1:2. Diváků: 80. Poločas: 2:1.
FK Hořovicko B: Křikava – Albl, Kaufman, Větrovský, Budínský – Šural, Štych, Šimůnek, Zemánek (46. Keckstein) – Ábel, Petráš (78. Rak).
SK Hostomice: Zíma – Budil, Maršálek, Koryta – J. Babíček, Rybák, Lenkvík, Mar. Kačírek, Mich. Kačírek (84. Váňa) – A. Babíček, Hadraba.