Zápas plný absurdit vyhráli domácí

05.04.2013 20:57

Rakovník – Dohrávka prvního jarního divizního kola na umělé trávníku Tatranu Rakovník nedopadla pro Hořovicko dobře, když poprvé na jaře prohrálo.

N. STRAŠECÍ – HOŘOVICKO 2:1
Domácí velmi rychle otevřeli skóre, když po centru ze strany L. Mrázek vystřelil zpoza vápna a bylo to 1:0. Další vývoj už nebyl pro Strašecké tolik příznivý, protože byli v soubojích později, u míče tolik nebyli a tempo diktovali spíš hosté. V 16. minutě se ve skrumáži dobře zorientoval Štěpnička a srovnal – 1:1. Do pečlivě zalepené obrany se domácí dostávali hodně těžko, za zmínku stojí akce Mžourka se Schwendtem, po které druhý jmenovaný prošel do vápna, a i když mohl jít přímočaře proti gólmanovi, zatáhl míč až k brankové čáře, odkud bohužel poslal míč jen na paty dvou probíhajících spoluhráčů. Hosté byli lepší, Veselý schytal hodně ran přes kotníky. Do šance se dostal Bežó, který ale před Kutem dal vedle.
I ve druhé půli bylo Hořovicko lepší, Kut se zaskvěl při dvou zákrocích, zvláště vytažením Nademlejsnkého trestňáku z šibenice. Zlomový okamžik nastal v 66. minutě, kdy fauloval kousek za šestnáctkou Dimov unikajícího Kaufmana a sudí správně vytáhl červenou kartu. Jenže paradoxně začali být lepší domácí.  V 72. minutě si navíc na centr na zadní tyči naskočil Schwendt a plouživou hlavičkou poslal míč do protipohybu brankáře Mojžíše, který se snažil ještě po míči skočit, ale vše bylo jak ze zpomaleného filmu a míč se za čáru opravdu doplazil – 2:1. Vypukla neskutečná radost, kterou si domácí do konce zápasu už pohlídali.
Hořovicko už nebylo schopno dát gól, do dobré situace se hnal Zítek, ale gólman Kut zachránil Novému Strašecí  zisk tří bodů. Hořovicko na jaře poprvé prohrálo.

(zdroj: Berounský deník)

FK Hořovicko: Mojžíš - Bežó (46. Šmíd), Kaufman, Zítka, Wágner - Šubert, Nademlejnský, Pužík, Štěpnička (61. Kolář), Zítek - Veselý.