Žebráku vyšla sázka na čekanou

10.05.2013 10:12

Bzová – Derby ve fotbalové I. B třídě, přivábilo do ochozů bzovského stadionu pěknou návštěvu, která viděla dobrý fotbal. Ten ale nakonec skončil příjezdem záchranky.

HOŘOVICKO B – ŽEBRÁK 0:1
Hosté přijeli do Bzové s cílem odčinit podzimní porážku, kdy byli kvalitnější, ale prohráli. V odvetě jakoby se karta obrátila, kvalitu měli na svých kopačkách větší domácí, Žebrák vystavěl obrannou hráz a čekal na brejkový úder.
Ten také ve druhém poločase přišel. Do té doby neměl Spartak větší příležitost, rezerva Hořovicka trpělivě dobývala jeho branku a zmařila několik příležitostí. Diváci se shodovali na tom, že domácí měli vést o poločase o tři góly, ale nestalo se tak.
Když pak ve druhém poločase Hořovicko B zmařilo několik vyložených šancí, ať už zásluhou nepřesné koncovky nebo dobrých zákroků Ťažkého, přišel trest. Brankář domácích si šel pro míč, za kterým však přišel pozdě a hosté několikrát vystřelili, domácí blokovali, ale Kára nakonec zamířil přesně a rozhodl utkání.
Hořovicko B se nadechlo k závěrečnému náporu, ale branka nepřicházela. V 89. min. se na půlce sesunul k zemi hostující Ondřej Kuška, který byl otřesen ze souboje cca dvacet minut předtím a omdlel. Naštěstí jak hráči, tak i ostatní protagonisté zápasu zareagovali ihned, dali hráče do stabilizované polohy a čekalo se na sanitku. Fotbal šel v tu chvíli stranou, protože do konce scházel jen krapítek času, dohodli se trenéři, kapitáni a rozhodčí o konci. V tu chvíli nemělo cenu zápas dohrávat, důležitější je zdraví mladého hráče, kterého záchranáři převezli s otřesem mozku do nemocnice. Přejemu mu brzké uzdravení a návrat na trávníky.
Branka: Kára. Rozhodčí: Divilek – Klečka, Ducký. Žluté karty: 30. Albl – 49. Mašek, 60. Kára. Diváků: 150. Poločas: 0:0.
FK Hořovicko B: Křikava – Budínský, Větrovský, Albl, Rak – Šural (46. Ábel), Keckstein, Štych, Zemánek – Pelikán, Šimůnek.
Spartak Žebrák: Ťažký – Mašek, Jirovský, Lehocký, Míčka (78. Sitta) – Reiser, Kebrle, Nesnídal, O. Kuška – Souček (65. Barborka), Kára (72. Fiala).