"A" muži pojistili divizi i pro příští sezonu

15.06.2009 18:32

SK Strakonice 1908 - FK Hořovicko 0:3 (0:2)

Strakonice/ Divizní fotbalisté Hořovicka v předposledním kole vyhráli na půdě Strakonic a v tabulce se posunuli na desátou příčku


Hořovičtí předvedli na půdě Strakonic kvalitní výkon. Po půlhodině hry se hosté také dostali do vedení. Po pěkné akci si na centr Větrovského naskočil Veinlich a hlavou překonal domácího brankáře. Strakonice mohly z nahodilého protiútoku vyrovnat, Hořovicku ale pomohlo břevno. V závěru prvního poločasu, ve kterém měli Hořovičtí jasně navrch, pak Petr postupoval sám na branku a tvrdou střelou překonal Švehlu – 0:2. Ve druhé půli pak po chvíli definitivně pojistil vedení Hořovicka Pobiš. „Třetí gól padl po krásné herní situaci, kdy Větrovský přihrál Petrovi, který podél malého vápna přihrál Pobišovi, a ten dával do prázdné branky,“ uvedl trenér Hořovicka Milan Nykodým. Ve zbytku zápasu pak měli hosté velkou převahu, ale střelecky se již neprosadili. „Odehráli jsme výborné utkání. Dařila se nám kombinace. Výkon byl velmi kvalitní, i když soupeř byl ve druhé půli oslaben. Dal tam hráče z dorostu, kteří si chtěli vyzkoušet divizi. Pak to byla drtivá převaha,“ uvedl trenér Nykodým.

Hořovicko: Slováček (70. Šilhavý) – Votava, Kaufman, Kovařík, Šmíd – Větrovský, Bežo (77. Hruška), Nademlejnský, Pobiš – Veinlich, Petr (75. Váňa).