1. Kolo: Český Krumlov - FK Hořovicko 1:4

17.08.2011 17:30

Divizní fotbalisté Hořovicka se v neděli vypravili k prvnímu mistrovskému utkání na půdu Českého Krumlova. Řada celků se již v minulosti přesvědčila, že utkání prvního kola na půdě nováčků bývají hodně těžká. Svěřenci trenéra Pavla Trávníka ovšem střetnutí zvládli doslova na výbornou a nakonec soupeře porazili jednoznačně 4:1.

Muži A: Č. Krumlov – Hořovicko 1:4

Domácí nováček nastoupil nebojácně, ale v 6. minutě Krumlovské po standardce zachránilo břevno. Z protiútoku pak mohlo udeřit na druhé straně, Babouček sám před gólmanem však netrefil bombou ze šestnáctky bránu. Ambiciozní Hořovicko nadále prokazovalo kvalitu a mělo více ze hry. Hosté hrozili zejména nebezpečnými centry do vápna, zatímco výpady Jihočechů končily v ofsajdové pasti. O poločasovém výsledku 0:1 rozhodla 29. minuta, kdy se Hořovickým zdařil rychlý protiútok, na jehož konci byl Vokáč a jeho utěšená střela z první rozvlnila krumlovskou sít.

Snaživí Jihočeši před více než čtyřmi stovkami diváků vletěli do druhého poločasu s velkým nasazením a hned ve 47. minutě Baboučkem vyrovnali. Radost Českému Krumlovu ale nevydržela dlouho. O pět minut později byl v šestnáctce faulován Rampa a kapitán Hořovicka Kaufman opět prokázal, že proměňovat pokutové kopy zvládá naprosto s přehledem. Hořovicko tedy opět vedlo.

Středočeši pak pokračovali ve velmi dobrém výkonu a o deset minut později jim útočník Chrdle zajistil dvoubrankové vedení. Situaci pak hostům ulehčil domácí Pintér, který byl po chvilce vyloučen a posledních zhruba dvacet pět minut dohrával Český Krumlov v početní nevýhodě. Hořovičtí si pak své vedení s přehledem hlídali a v samém závěru navíc přidali i čtvrtou trefu, když se po brejku prosadil Vokáč. Hořovicko tedy vyhrálo 4:1. V příštím kole Hořovičtí hostí těžkého soupeře z Votic. Zápas navíc bude velmi pikantní, neboť Votice jsou farmou Příbrami a v jejich kádru je několik hráčů, kteří působili v Hořovicku, nebo pochází z berounského regionu.

Branky: 47. Babouček - 28. a 86. Vokáč, 52. Kaufman z pen., 61. Chrdle. Rozhodčí: Kubr. ŽK: Pintér, Boháč – Šmíd, Pivoňka, Chrdle, Diviš. ČK: 66. Pintér (ČK). Diváků: 430. Poločas: 0:1.

Sestava FK Hořovicko: Mojžíš - Bežó, Kaufman, Pivoňka, Diviš - Vokáč, Rampa, Nademlejnský, Šmíd - Chrdle (Pelikán), Hrbáč (Zítek, Štěpnička).