1. Kolo: FK Hořovicko - ČLU Beroun 0:3

07.08.2010 17:42

Hořovice - V prvním kole krajského přeboru staršího dorostu hostilo Hořovicko v derby družstvo Berouna. Zápas se hrál v hodně nepříznivých podmínkách, hřiště připomínalo spíše brouzdaliště. S těžkými podmínkami se lépe vyrovnali berounští fotbalisté, kteří si odvezli plný počet bodů.

Starší dorost: Hořovicko - Beroun 0:3

Foto ze zápasu ZDE a ZDE

Velké množství vody na hřišti naprosto znemožňovalo jakoukoliv kloudnou kombinaci. Tento fakt více vyhovoval hostům, kteří se již v úvodu dostali do dvou vyložených šancí. Jenže ani před prázdnou brankou nedokázali vystřelit. Poté se hra vyrovnala a šance si vytvořili i domácí. V jednom případě ale skončil míč na boční síti a jednou musel vytáhnout pěkný zákrok Burián. Gólem pak neskončila ani pěkná střela berounského Frona. V závěru prvního poločasu se vytáhli oba brankáři. Nejprve Burián skvěle vyškrábl hlavičku domácího Sojky a ve 42. minutě se po střele Lžičky podobným zákrokem prezentoval i Zíma.

Úvod druhého poločasu domácí doslova zaspali a během deseti minut bylo o vítězi rozhodnuto. Hned ve 48. minutě se sražená střela dostala k volnému Pavlovi Šebkovi, na jehož křižný pokus si sice Zíma sáhl, míč ale přesto skončil u tyče. O tři minuty později Beroun vedl již 2:0. Český Lev - Union zahrával trestný kop z osmnácti metrů, při tvrdé střele Frona se rozestoupila zeď a míč se od tyče odrazil za záda bezmocného Zímy. Aby toho nebylo málo, tak v 54. minutě po rychlém protiútoku potrestal nedůslednost domácí obrany Lžička a Beroun vedl 3:0. Hosté si poté s přehledem hlídali své vedení a dvacet minut Hořovicku nic nedovolili. S přibývajícími minutami si domácí vytvořili převahu, jenže pěknou střelu Zemánka parádně vyrazil berounský brankář a podobný scénář byl k vidění i v 76. minutě při vyložené šanci Křikavy. Hořovičtí se v závěru snažili alespoň o čestný gól, Beroun se ale dokázal ubránit a odvezl si tak cenné tři body.

Branky: 48. Šebek Pavel, 51. Fron, 54. Lžička. Rozhodčí: Klečka - Ryska, Kareš. ŽK: Sojka, Souček (oba H). Poločas: 0:0. Diváci: 120.

Hořovicko: Zíma - Spal, Novák (82. Kostič), Budínský, Sojka (71. Křikava), Zemánek, Kubišta (60. Vintr), Zítek, Pelikán, Vokurka (60. Pužík), Souček.

Beroun: Burián - Havlíček, Šebek Petr, Havránek, Vršecký (71. Král), Chedik, Švamberk, Lžička, Vosátka, Fron (67. Šebek A.), Šebek Pavel (85. Heřman).

zdroj: www.berounsky.denik.cz