1. Kolo: FK Litol - FK Hořovicko 2:4

19.08.2010 11:35

Litol – Divizní fotbalisté Hořovicka se ve středu vypravili na půdu nováčka z Litole, kde je čekalo odložené utkání prvního kola. Ačkoliv Hořovičtí v prvním poločase dvakrát prohrávali, nakonec vybojovali vítězství 4:2 a odvezli si hodně cenné tři body.

Muži A: Litol – Hořovicko 2:4

Začátek se Hořovicku nevydařil a Litol se hned ve druhé minutě dostala do vedení. Inkasování ale hosty nepoložilo. „Musím pochválit mužstvo, že to nesložili. Snažili se hrát a po krátké chvíli jsme vyrovnali,“ uvedl trenér Hořovicka Jaromír Mysliveček. Hosté pak mohli jít do vedení, ale vyloženou šanci neproměnili a domácí z protiútoku udeřili. V samém závěru poločasu se ale o vyrovnání postaral Šmíd a do kabin se tak šlo za stavu 2:2. „O poločase jsme si něco řekli a vrátili jsme se k tomu, co jsme chtěli hrát. Věděli jsme, že domácí budou chtít vyhrát, že půjdou do útočné fáze,“ poznamenal trenér Mysliveček. Hosté se dokázali náporu Litole ubránit i díky dobrému výkonu brankáře Krejčího. „Neudělal žádnou chybičku,“ uvedl Mysliveček. V 69. minutě se Hořovicko poprvé v utkání dostalo do vedení. V šestnáctce se uvolnil několika kličkami Veselý a následně prostřelil Rathouského. „To byl asi rozhodující moment utkání,“ poznamenal trenér Hořovicka. Litol v závěru vrhla všechny síly do útoku. V 90. minutě se vydal při rohu do šestnáctky hostů i domácí brankář. Jenže Litol nevyrovnala, naopak po rychlé akci poslal míč do prázdné branky Kaufman. Hořovicko tak vyhrálo 4:2, trenér Mysliveček ale přišel o zraněné Kovaříka a Koláře.

Branky: 2. Ježek, 27. Bohdan – 15. Kolář, 42. Šmíd, 69. Veselý, 90. Kaufman. Rozhodčí: Čurda. Poločas: 2:2.

Hořovicko: Krejčí – Keckstein (33. Kovařík, 54. Diviš), Novotný, Kaufman, Šmíd – Šubert, Bežó, Nademlejnský, Veselý (86. Hruška), Sklenář – Kolář.