12. Kolo: FK Hořovicko - SK Kosmonosy 2:0

24.10.2010 13:25

Starší žáci: FK Hořovicko - SK Kosmonosy 2:0 (1:0)

Povzbuzeni výhoru v Kunicích se od začátku starší žáci FK Hořovicko do svého soupeře pořádně obuli. Kosmonosy se v první čtvrthodině téměř nedostali za polovinu hřiště, ale tlak domácích branku do jejich sítě nepřinesl. Hořovicku sice scházeli Křikava a Hlavatý, přesto se začala projevovat dlouhodobá práce na herním systému, který je založen na přesných přihrávkách, presinku soupeře a snaze získat hru pod svojí kontrolu. Když už se zdálo, že Kosmonosy začnou zvedat hlavu, přišel roh Boučka, po němž se prosadil hlavou Vaníček a otevřel skóre - 1:0. Domácí obrana musela v prvním poločase řešit pouze jednu ošemetnou situaci, po které mířili hosté vedle branky. Hořovicko pokračovalo v tlaku i ve druhém poločase, když zvyšovalo poměr střel na branku i mimo ní. Při jedné z kombinačních akcí, do které hráče trenéři nutili, unikl Kotva, ale nájezd brankář hostů chytil. Takže musela přijít střela Boučka z 25 metrů, kterou předvedl již na tréninku, míč zapadl pod břevno, o které se ještě otřel a bylo to 2:0. jelikož se Kosmonosy nehodlaly smířit s porážkou, byl k vidění dobrý souboj. Hosté se snažili uvolňovat nákopy své dva nejlepší hráče, to se jim dařilo ve chvilce oddechu, při níž se domácí přizpůsobili nákopům, ale snížit se jim nepodařilo. Deset minut před koncem se ve vápně hosté orientoval dobře Spousta, ale jeho levačka zamířila těsně vedle levé tyče. V závěrečných pěti minutách domácí hru kontrolovali a připsali si tak čtvrté vítězství a posun do středu tabulky.

Branky: Vaníček, Bouček. Rozhodčí: Vilhlem - Koldová, Filip. ŽK: 1:1. Diváků: 50. Poločas: 1:0.

FK Hořovicko: Šebek, Beneš, Vaníček, Zbahna, Hájek, Spousta, Bouček, Rajtr, Tůma, Pour, Kotva, střídali Kovařík, Povolný. Trenéři: Bežó, Rajtr.

 Ve středu 27. října sehraje FK Hořovicko přípravný zápas s ČLU Beroun B od 16:30 na hřišti ve Bzové. V sobotu zajíždí žáci Hořovicka na půdu prvního celku tabulky Polabanu Nymburk.