12. kolo FK Hořovicko - TJ Jiskra Domažlice 2:1

24.10.2009 18:04

 

Hořovice - Divizní fotbalisté Hořovicka vybojovali důležité tři body. V bojovném zápase s Domažlicemi proměnili domácí dva trestné kopy, hosté snížili až v nastavení.

Hořovicko - Domažlice 2:1

První důležitý moment přišel už v šesté minutě. Hosté zahráli malou domů a následný nepřímý kop sehráli domácí výtečně. Veinlich nahrál Kaufmanovi, který poslal míč do šibenice - 1:0. Poté se hrál vcelku vyrovnaný fotbal bez šancí. Domažlice měly mírně navrch, ale do zakončení se nedostali. Výjimkou byla jen střela Cihláře zpoza vápna, se kterou si Novák v pohodě poradil. I domácí se dostali jednou k zakončení. Ve 35. minutě po rychlém protiútoku skončila tečovaná střela Větrovského těsně vedle branky.

Do druhé půle vstoupily mnohem lépe Domažlice, které zatlačily domácí do defenzivy. Střelu Hartla ovšem zneškodnil Novák a v 54. minutě pak domácí brankář vyrazil i pokus Bárty. Poté mělo Hořovicko štěstí, když Manowetz ve vyložené šanci uklouzl. Domácí s postupem času začali vyrovnávat hru a dostali se i do šancí. Nebezpečná byla především ta z 59. minuty, kdy Ehl pořádně zamotal hlavu hostující obraně. Jeho dva pokusy ani následná dorážka Veinlicha ale gólem neskončily. Domažlice s přibývajícím časem otevíraly hru, ale vzhledem k tomu, že Hořovičtí dobře bránili, začali hosté působit hodně nervózně. Hořovicko pojistilo své vedení v 81. minutě, kdy byl na hranici šestnáctky sražen Veinlich a z následného trestného kopu zamířil Nademlejnský přímo do pravého horního rohu hostující branky - 2:0. Hosté poté vrhli všechny síly do útoku. V 89. minutě sice Petr Dochtor šanci ještě neproměnil, v nastavení se ale hosté přece jen dočkali. Domácí neodkopli z šestnáctky míč a po centru se z voleje pěkně trefil zmiňovaný exkrálodvorský Dochtor - 2:1. Vzápětí rozhodčí ukončil utkání a domácí mohli slavit tři body.

Branky: 6. Kaufman, 81. Nademlejnský - 90. Dochtor P. Rozhodčí: Klátil. ŽK: Nademlejnský, Novák - Mužík, Bublík, Strejc, Bárta, Manowetz, Šácha. Diváci: 120. Poločas: 1:0.

Hořovicko: Novák - Sklenář, Kaufman, Kovařík, Pecinovský, Pobiš, Nademlejnský, Větrovský, Bežó, Veinlich, Šubert (46. Ehl).

Domažlice: Mleziva (73. Frei)- Strejc, Cihlář, Šácha, Mužík, Bublík, Bárta, Manowetz (83. Horák), Leitl (69. Černý), Hartl, Dochtor.

zdroj: www.berounsky.denik.cz