13. kolo Bohemians 1905 B - FK Hořovickó 3:0

31.10.2009 19:52

 

 Excelentní Zelenka byl u všeho

Praha/ Divizní Hořovicko hrálo na hřišti Loko Vršovice s rezervou klokanů a prohrálo rozdílem tří branek, když u všech tří zásahů domácích byl exligový Luděk Zelenka.

Bohemians B – Hořovicko 3:0

Fotbal, divize, skupina A

 Bohemka nastoupila do zápasu posílena o dva hráče A-týmu - brankáře Marka a útočníka Zelenku. A právě Luděk Zelenka byl její ústřední postavou. Hosté nastoupili se zahuštěnou středovou řadou a v úvodu se hrálo vyrovnaně. Jenže v 5. minutě otevřel hlavou skóre právě Zelenka po rohu Augustina, když přeskočil Kovaříka – 1:0. Další vyloženou šanci Kavky zmařil Novák, Zelenka pak mířil po jiném z rohů mimo tyče. Hořovicko nevystřelilo v první půli na branku, největší ohrožení Markovy branky přišlo po přihrávkách Nademlejnského do pravé strany, ale Kaufman i Větrovský neměli dobře seřízená mířidla. Domácí se lépe pohybovali a v tom pokračovali i ve druhém poločase. Jenže se jim nedařilo vstřelit další uklidňující gól a hosté se tlačili více kupředu. V 68. minutě přišla také jejich velká šance, jenže Kaufmanovu ránu srazila domácí obrana na roh. Po něm stejně jako při dalších centrech do vápna domácích se hosté neprosadili. Domácí se dočkali pojistky v 72. minutě, když Zelenkovu střelu, kterou Novák vyrazil, dorazil do sítě Kavka – 2:0. Chvíli před koncem opět Zelenka uzavřel brankový účet, když opět vyraženou střelu umístil do sítě – 3:0.
 Trenér Bohemians 1905 B Václav Hradecký:Takhle nějak by hra rezervy měla vypadat. Stoprocentní nasazení, všechny souboje nadoraz, hodně pohybu, soupeř pak vůbec nestíhal. Mladíky dnes navíc výborně podpořil Zelenka, jenž byl u všeho, stíhal i vypomáhat obraně, tak by měla vypadat pomoc z A týmu. Mrzí mě jen, že jsme výkon nepodpořili více vstřelenými brankami, protože dlouho byl stav jen 1:0 a stát se může cokoli. Vedle Zelenky dnes vyzdvihnu i výkon Augustina a Květoně s Gröblem.“

Asistent trenéra Roman Šmerhovský: „Nepodali jsme dobrý výkon, dostali jsme v 5. minutě gól a od toho se odvinulo naše nasazení, které v tu chvíli šlo dolů. Na branku jsme vystřelili až ve druhém poločase, ale když jsme otevřeli hru, tak výborně hrající soupeř to ihned potrestal.“

Branky: 5. a 89. Zelenka, 72. Kavka. Rozhodčí: Pastyřík - Kubec, Kožár. ŽK: Zelenka - Pobiš. Diváků: 150. Bohemians 1905 B: Marek - Baubín, Kolísek, Brhlík, Ježdík - Gröbl (63. Pavlík), Barros, Augustin, Květoň (80. Fadrný) - Kavka, Zelenka. Trenér Hradecký. FK Hořovicko: Novák - Kovařík, Pecinovský, Sklenář (77. Šmíd), Pobiš, Nademlejnský (87. Hebeda), Větrovský, Bežó (46. Krajčovič), Kaufman, Veinlich, Šubert. Trenér Mysliveček.