13. Kolo: FK Hořovicko - FC Zličín 4:2

30.10.2010 21:51

Muži A: FK Hořovicko - FC Zličín 4:2 (2:1)

Foto ze zápasu ZDE

Hořovice – Po šestikolovém půstu se mohli divizní hráči FK Hořovicko radovat ze zisku tří bodů. Proti poslednímu Zličínu byla výhra doslova povinností, nebylo to ale jednoduché. Zličín si již zvykl na divizní tempo a v posledních zápasech prohrával dosti nešťastně. Domácí svazovala hodně nervozita, ale nakonec k vítězství odkráčeli.

 

První patnáctiminutovka musela domácí diváky zahřát, protože Hořovicko hrálo dobře, což vyústilo ve vedoucí branku, kterou vstřelil ve 23.minutě Větrovský k tyči. Pak se hra vyrovnala, domácím se přestal dařit rychlý přechod přes střední pásmo. Ve 34. minutě přišlo nečekané vyrovnání, když si na roh, který Krejčí podběhl, naskočil Zahálka a bylo to 1:1. Hořovicko se sice snažilo, ale na další gól si muselo počkat až do 45.minuty. V ní zatáhl Veselý do vápna, jeho centr na nabíhající spoluhráče hosté odvrátili na roh. Na ten se jako vždy zezadu naskakovali Bežó a Novotný, prvně jmenovaný byl stržen zezadu a kopala se penalta. Tu Kaufman s přehledem proměnil – 2:1.

 Ve druhém poločase bylo vidět, proč je Zličín bez bodu, nedokázal dotahovat své akce do konce. Navíc je v domácím dresu proháněl Veselý, který se často uvolňoval, ale i tady se projevila nemoc poslední doby v podání domácích, čímž je proměňování šancí. Takže v počátku druhé půle zaujala pouze situace s vyvedením dvou „fanoušků“ Zličína, kteří svým vulgárním skandováním kazili pěkný podzimní den. Ti už neviděli třetí gól ve vlastní síti, který přišel v 68. minutě. Domácí si v té dokázali třikrát po sobě vytvořit velký tlak při rozích, deziorentovaná obrana Zličína zahrála rukou, Kaufman nepodlehl nervozitě a další pokutový kop proměnil – 3:1. Jenže o čtyři minuty později domácí obrana zaspala a Žák po dorážce snížil 3:2. Žádné velké drama se ale nekonalo, protože domácí si vítězství hlídali, navíc v 81. minutě předvedli pěknou akci, Šubert při brejku unikl a nacentroval přesně na hlavu Veselého – 4:2.

Branky: 23. Větrovský, 45. a 68. Kaufman, 81. Veselý – 34. Zahálka, 72. Žák.

Rozhodčí: Šifalda – Jedlička, Klupák. ŽK: 2:4. Diváků: 160. Poločas: 2:1.

FK Hořovicko: Krejčí – T. Keckstein, Novotný, Kaufman, Šmíd – Větrovský, Nademlejnský (81. Vokáč), Bežó, Kolář (88. Kovařík) – Šubert, Veselý (85. Zítek). Trenér: Mysliveček.