14. Kolo: FC Graffin Vlašim B - FK Hořovicko 9:0

07.11.2010 19:17

Poslední domácí podzimní fotbalový zápas v divizi odehrál rezervní tým Vlašimi na hřišti v Kácově a rozlučka to byla pro něj parádní. Diváci viděli devět branek a všechny v síti hostujícího bezradného Hořovicka.

Muži A: FC Graffin Vlašim B - FK Hořovicko 9:0 (3:0)

Vstup do utkání měli domácí výborný, protože již po minutě hry se trefil kanonýr Jan Jícha. Vlašimský snajper byl i nadále k nezastavení. Nejprve jeho střelu zablokoval Bežó a poté se dokázal dostat ke střele po rohovém kopu, ale neuspěl. Vlašim byla i nadále aktivnější a hosté hrozili pouze občas a jejich střelecké pokusy zaměstnávaly spíše podavače míčů, než brankáře Kratochvíla. Toho nejvíce vyplašil centrovaný míč Nademlejnského, který domácí gólman podběhl a jen sledoval, jak svojí dráhu vytáčí těsně vedle jeho pravé tyče. Domácí pak převahu dokázali ve druhou branku přetavit z úhlu Stejskalem. V 41. minutě zvyšoval na 3:0 Tafat, který zužitkoval perfektní přihrávku od středopolařů Vlašimi a přeloboval brankáře.

O přestávce šel střelec třetí branky ze hřiště a místo něj nastoupil Boháč. A tento tah se ukázal jako brilantní. Snahu hostů o snížení utnuli domácí brzy. Již ve 46. minutě se Boháč dostal do vápna a centrovaný míč uklidil nohou do sítě – 4:0. Vzápětí si narazil Janda míč s Boháčem a obloučkem překonal hostujícího brankáře – 5:0. Vlašim zápasu jasně dominovala. V 57. minutě pláchl po pravé straně Barros, přihrál Jíchovi, který nesobecky poslal míč na Boháče, a ten měl před sebou jednoduchý úkol – 6:0. Hosté se sice snažili, ale jejich akce brzdily nepřesnosti na jejich kopačkách, za zmínku stojí pouze střelecké pokusy Kaufmana z dálky, které mířily vedle, a když už Veselý připravil pro Větrovského výtečnou pozici, ten s ní naložil ranou nad branku.

Gólová akce s pořadovým číslem sedm pak přišla třináct minut před koncem a na jejím konci byl J. Jícha. A byl to právě domácí kanonýr s číslem 5 Jan Jícha, který završil hattrick jako první, když se trefil v 84. minutě po pasu Süssera – 8:0. Na konečných 9:0 upravil minutu před koncem Patrik Boháč a i tento mladý reprezentant do 19 let završil svůj hattrick. Hořovicko podruhé za sebou na půdě soupeře vyhořelo.

Branky: 1., 77. a 84. J. Jícha, 46., 57. a 89. Boháč, 37. Stejskal, 41. Tafat, 47. Janda. ŽK: 0:3. Rozhodčí: Šiling. Diváci: 90. Poločas: 3:0.

FC Graffin Vlašim B: Kratochvíl - Barros (64. Peroutka), Císař, J. Veselý, Švamberg - Janda, Süsser, Vořechovský (53. Borkovec), Stejskal - J. Jícha, Tafat (46. Boháč).

FK Hořovicko: Krejčí – Keckstein, Kaufman, Novotný, Šmíd – Kolář, Větrovský, Nademlejnský (62. Veselý), Bežó (76. Diviš), Šubert – Štěpnička (62. Vokáč).