15. Kolo: FK Hořovicko - FC Rokycany 2:1

06.12.2011 18:40

Podobně jako proti béčku klokanů měli hráči divizního Hořovicka dobrý vstup do zápasu, ale po dvaceti minutách se otevřený gólostroj zasekl a v závěru se domácí obávali o výhru.

Muži A: FK Hořovicko - FC Rokycany 2:1 (2:0)

Divize: Hořovicko - Rokycany 2:1Hosté na začátku zazlobili pouze jednou, když hlavičku Hereita musel likvidovat Mojžíš. Pak Hořovicko převzalo aktivitu, která byla korunována v 9. min, kdy si na Nademlejnského roh naskočil Pivoňka a otevřel skóre – 1:0. V 18. min. si narazil po autu Bežó s Nademlejnským, vyslal dlouhý pas na Šuberta, který se z úhlu nemýlil – 2:0. Hořovicko kontrolovalo hru, která se však zpomalila a Mojžíš s Kaufmanem se snažili vyburcovat své spoluhráče k větší aktivitě. A protože Rokycany byly v útočné fázi neškodné, hra upadala do průměru.

Do druhého poločasu naskočily na straně domácích dvě nové síly, Hrbáč a Wágner. Ale domácí stále jakoby spali a tak ožili hosté. Nejprve ještě neproměnil Šíša, ale v 68. min. se prosadil Procházka a snížil – 2:1. Na hřišti se pak přiostřilo, domácí diváci si zabouřili, když snažení hráčů Hořovicka zastavil ofsajdový praporek, ale šance si začali díky otevřené obraně hostů připravovat přece jen domácí. V 80. min. kryl Vild hlavičku Rampy u tyče, dvě minuty před koncem se prosadil na pravé straně Vokáč, nacentroval před branku, ale Hrbáč nebyl schopen dát míči větší razanci snad z půlmetru, a tak kraloval brankář Vild. Domácí však kromě neproměné příležitosti větší komplikace nepřipustili a došli si tak pro tři body.

Branky: 9. Pivoňka, 18. Šubert – 68. Procházka. Rozhodčí: Hrabovský – Bacík, Svatík. Diváci: 220. Poločas: 2:0.
FK Hořovicko: Mojžíš – Bežó, Kaufman, Pivoňka (46. Wágner), Šmíd – Nademlejnský, Rampa, Šubert, Vokáč – Štěpnička (58. Velas), Zítek (46. Hrbáč). Trenér: Berger.

Střelec druhé branky Hořovicka Jan Šubert (v bílém) atakuje rokycanské protihráče, za něž ve druhém poločase převzal kapitánskou pásku odchovanec modrobílých Jakub Vaníček (vpravo). Foto: Michaela Bežová