15. kolo SK Benešov - FK Hořovicko 1:0

15.11.2009 17:32

Muži A: SK Benešov - FK Hořovicko 1:0 (0:0)

Dosti nešťastně skončilo utkání pro hořovické fotbalisty. Ve 3. minutě se do šance hnal domácí Veselý, avšak tísněn hostujícími beky nedokázal zakončit. V 17. minutě posadil míč z přímého kopu na hlavu Veselého Doseděl, ale ten míč poslal z malého vápna jen do Nováka. Ve 23. minutě přišla největší možnost domácích, to když Dosedělovu hlavičku nejprve skvěle Novák vyrazil a následný míč odkopl z brankové čáry Kaufman. Hořovičtí se moc do útoku nehnali. V 32. minutě vypálil zpoza vápna Nademlejnský a Capuch měl co dělat, aby míč udržel před čarou. Ve druhém poločase Benešov přitlačil a už v 51. minutě střílel Knotek těsně nad. V 68. minutě napřáhl za vápnem Večeřa a Novák měl co dělat, aby střelu vytlačil z prévého vinglu na roh. Hořovicko si svoji jedinou šanci schovalo na 72. minutu, ale Veinlich míč po centru dostat do branky nedokázal. Rozuzlení přišlo v 81. minutě, Hořovicko stratilo na půlce míč, který dostal do běhu rychlík Veselý a podél vybíhajícího Nováka poslal míč od tyče do sítě - 1:0. Hořovicko poté poslalo do útoku i brankáře, ale paradoxně se v 93. minutě mohli radovat domácí, to když ubránili rohový kop a za následným dlouhým baloněm sprintovali Knotek a Zítek, prvně jmenovaný byl u míče rychlejš a byl Zítkem při postupu sražen, následoval červená karta. Hned poté rozhodčí ukončil zápas.

Branka: 81. Veselý, ŽK: Štěpán - Kaufman, ČK: 93. Zítek, Rozhodčí: Richtár, Diváci: 210, Poločas: 0:0

Benešov: Capouch - Křivohlavý, Chomát, Doseděl (27. Štěpán), Večera – Bubeník, Havlíček, Braný, Knotek – Veselý, Čáp, Trenér: Tesař.

Hořovicko: Novák - Pecinovský, Kaufman, Kovařík, Pobiš - Větrovský (88. Křížek), Nademlejnský, Bežo, Sklenář (86. Zítek) - Šubert, Veinlich, Trenér: Mysliveček.