16. Kolo: FK Hořovicko - FK Litol 3:0

20.03.2011 19:24

Muži A: FK Hořovicko - FK Litol 3:0 (1:0)

V prvním zápase jarních divizních odvet porazili fotbalisté FK Hořovicko zcela jednoznačně Litol. Hořovicko bylo po celý zápas jasně lepší a mohlo vyhrát i vyšším rozdílem, ale v prvním poločase mu nebylo přáno vstřelit více branek než jednu. Hosté si za celý první poločas vypracovali jedinou šanci, ve druhém poločase ohrozili vážněji domácího gólmana pouze jednou a Hořovicko přidalo Vokáčem a Kecksteinem další dvě branky.

„Očekáváme větší návštěvu než obvykle,“ hlásil před zápasem ředitel domácích Jan Bežó, který dodal, že do zápasu nenastoupí Šubert: „Trenér se rozhodl kvůli jeho zdravotním problémům nepostavit ho, v týdnu půjde na podrobné vyšetření.“ Diváci v pěkném počasí opravdu přišli a od začátku viděli, že tým Litole za domácími zaostával, domácí byli fotbalovější a měli více ze hry. Již v 5. min. přišel trestný kop Hrbáče, který usměrňoval Rampa těsně nad branku hostů. Vzápětí obrana hostů zblokovala střelu Pivoňky a v 7. min. Rathouský musel krýt další hlavičku Rampy. Ve 13. min. poslal přesný pas Bežó na Sklenáře, ten ale nechal míč za sebou, do zakončení se po přihrávce Hrbáče dral Štěpnička, ale střela mu nesedla a u tyče jí kryl Rathouský. Po jednom z rohových kopů šla střela Pivoňky těsně vedle. Velkou šanci hostů měl Cáska, ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. To již mělo Hořovicko několik ataků, které volaly po gólu, zejména po akci Pivoňky se Štěpničkou, a po akci po ose Bežó – Hrbáč – Rampa. Další hlavičku vyslal Bežó sám před hostujícím gólmanem nad, ránu Kaufmana pak ztečoval Jareš na svojí branku a gólman hostů zachránil svojí svatyni před jasným gólem. Toho se diváci dočkali ve 40. min., kdy centr Nademlejnského přesně umístil hlavou do branky Pivoňka – 1:0. Ten se tak radoval z premiérové trefy v dresu Hořovicka.
Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivně, byli i blízko vyrovnání, ale dorážka po Petroušově trestném kopu se mezi tři tyče nevešla. Po desti minutách však Hořovicko opět převzalo taktovku hry a v 56. min. přímý kop Hrbáče vypadl gólmanovi z náruče, Štěpnička však nedosáhl na dorážku. Vzápětí se dostal do gólovky Vokáč, jehož kutálející se míč do branky vykopl doslova z brankové čáry Jareš. V 60. min. po akci Nademlejnského se Sklenářem prvně jmenovaný vystřelil a míč usměrnil patičkou k tyči Vokáč – 2:0. Pro mladého hráče to byla také premiérová trefa v divizi. Jiskřičku naděje mohl pro hostující tábor vykřesat útočník Ježek, který stál na šestnáctce sám proti gólmanovi, ale jeho lob šel vedle branky. V 67. min. unikl po křídle agilní Vokáč a po jeho centru skóroval Keckstein – 3:0. A aby nebylo premiér málo, byla to také první trefa tohoto hráče v divizi. O vítězi nebylo po třetí brance pochyb. V 77. min. letěl trestný kop Nademlejnského těsně nad branku a za chvíli po střela Beža dal Pivoňka těsně vedle. V 88. min. kryl Mojžíš závěrečný pokus hostů v podání táhlé střely Ježka. Domácímu trenérovi Janu Bergerovi divizní premiéra v Hořovicku vyšla a přišel i zisk důležitých tří bodů.
„Nepodali jsme očekávaný výkon, i když jsme se dlouho připravovali,“ uvedl po prohraném utkání litolský kormidelník Pavel Jareš. „Výkonem jsme nezklamali, zápas kluci zvládli výborně, potvrdili vše třemi góly a po drtivou většinu zápasu měli hru pod kontrolou. Jen tak dál,“ přidal ředitel Hořovicka Bežó.

Branky: 40.Pivoňka, 60.Vokáč, 67.Keckstein

Rozhodčí: Kotalík - Řezáč, Průcha

Diváci: 340

Sestava Hořovicka: Mojžíš - Bežo, Pivoňka, Kaufman, Šmíd - Vokáč (79. Větrovský), Nademlejnský, Hrbáč, Rampa, Sklenář (62. Keckstein) - Štěpnička (76. Kolář).