16. kolo SK Strakonice 1908 - FK Hořovicko 3:1

15.03.2010 20:42

Muži A: SK Strakonice 1908 - FK Hořovicko 3:1 (1:0)

Foto ze zápasu ZDE

Komentář: Utkání 16. kola divizní skupiny A nabídlo vyrovnaný fotbal, v dresu domácích se objevil písecký Sleza a ve středu hřiště také Patrik Káník. Úvod byl ve znamení oťukávání soupeřů. Domácí ale byli v prvním poločase přeci jen aktivnější. Ve 3. minutě kryl Slováček střelu Říského, na druhé straně si nerozuměli Nademlejnský s Větrovským. V 10. minutě se osmělil Legdan, Slováček kryl. Ve 13. minutě vyslal Nademlejnský centr z trestného kopu, Hebeda se vyšplhal nejvýše, ale jeho hlavička mířila vedle. Další trestný kop Kaufmana mířil nad domácí branku, na druhé straně poslal hlavičku P. Káník nad branku hostů. Pak se hosté nemohli dostat přes půlku, z čehož vybočila jen akce Šmída, který neúspěšně vysunoval Hebedu a atak Šuberta, který jakoby nemohl rozehřát svůj motor. Ve 30. minutě přišla velká šance domácích, při níž vyhlavičkoval Větrovský míč z brankové čáry. Ve 35. minutě přišla dalekonosná střela Křivance, na druhé straně sebral míč z hlavy Hebedovi domácí gólman. Ve 38. minutě po centru ze strany se mezi dvojicí Kovařík - Sklenář objevil Červanka a nedal Slováčkovi šanci – 1:0. Ovšem vedení domácích mohlo mít jepičí život, Hebeda ovšem mířil vedle. Hořovicko působilo v prvním poločase i přes několik slibných akcí ustrašeným dojmem.

„Hráli jsme málo aktivně a agresivně, proto jsme to o přestávce hráčům vytkli a očekávali zlepšení,“ přiblížil poločasovou atmosféru v kabině hostů trenér Mysliveček.

Do druhého poločasu také vstoupilo lépe Hořovicko, ale svojí převahu nedokázalo korunovat žádnou vyloženou šancí. Hned zezačátku se ocitl sám před brankářem Hebeda, ale špatně se zorientoval a zamířil vedle. Domácí ze své první šance ve druhé půli udeřili. Rohový kop v 58. minutě rozehráli na zadní tyč, kde nejprve jeden z domácích hlavičkoval ale jen do Beža, který stál na brankové čáře, jenže míč stačil odrazit pouze k Hajduškovi, pro kterého nebyl problém doklepnout míč do sítě – 2:0. Poté se hra přelévala na obě strany a Hořovicku se poté povedlo přece jen snížit. V 64. minutě si na perfektní přihrávku Větrovského naběhl Šubert a zavěsil do prázné branky – 2:1. Hned po rozehrání měl velikou šanci domácí Benedikt, na druhé straně mohl vyrovnat Hebeda, ale po přihrávce Větrovského mířil v obrovské příležitosti vedle. Strakonice držel zezadu M. Káník, který vysílal své spoluhráče do brejkových situací, které ale hosté ustávali a snažili se o vyrovnání. Jenže domácí poté udeřili ještě jednou, když si v 74. minutě na přesný centr před branku naběhl Červenka, prosadil se přes Kovaříka a propálil Slováčka mezi nohama – 3:1. Po rozehrání kryl Kučera ránu Hebedy, pak se nadýchl k velké aktivitě Kaufman, který nejprve zblokoval střelu Benedikta a na druhé straně mohl snížit, ale ve velké šanci mířil vedle. Utkání se poté dohrálo ve znamení snahy hostů o vstřelení gólu, v 90. minutě po přihrávce Koláře střílel vysoko nad Větrovský, domácí si vítězství za větrného počasí již pohlídali.

„Viděli jsme pohledné utkání, počasí ale nenahrávalo kombinační hře. Domácí byli důraznější v koncovce, díky níž rozhodli o své zasloužené výhře. Z naší strany byla druhá půle lepší, ale nebylo to efektivní,“ hodnotil zápas trenér hostů Jaromír Mysliveček.

Branky: Červenka 2, Hajdušek – Šubert.

Rozhodčí: Lerch – Haltuf, Duchoň. Delegát: Bartyzal.

Žluté karty: Hanzlík – Kolář, Kaufman.

Diváci: 80.

Strakonice: Kučera – Hajdušek, M. Káník, Legdan, Černý – Sleza (77. Cibulka), Benedikt, P. Káník, Křivanec (76. Říský) – Červenka (89. Vršecký), Hanzlík.

FK Hořovicko: Slováček – Šmíd, Kaufman, Kovařík, Sklenář – Větrovský, Bežó, Nademlejský, Šubert – Hebeda, Kolář.

Autor: Václav Jakubka