17. kolo FK Hořovicko - Malše Roudné 3:1

21.03.2010 09:32

Muži A: FK Hořovicko - Malše Roudné 3:1 (3:1)

Jako ve fotbalovém snu si museli připadat příznivci Hořovicka, kteří přišli na úvodní domácí zápas divize. Domácí totiž předvedli vynikající dvacetiminutovku, v níž třemi góly rozhodli o svém vítězství.

V úvodu domácím zatrnulo, protože hned v 1. minutě byl po střetu s Pintérem ošetřován kapitán Kaufman. Hořovicku to ale nevzalo vítr z plachet a do soupeře se silně opřelo, což dokumentovala úvodní rána Větrovského. Skóre se změnilo už ve 4. minutě, když Nademlejnský nacentroval do vápna a odražený míč z úhlu poslal do sítě Kolář - 1:0. V 7. minutě se hnal dopředu druhý útočník Hebeda, ale byl chycen do ofsajdové pasti. O minutu později stejný hráč před brankářem Kerlem jen těsně nedosáhl na míč, který mu hostující gólman sebral. Ve 12. minutě vysunul Větrovský Hebede, který unikl hostující obraně a lobem přehodil Kerla - 2:0. Než se hosté otřepali z druhého zásahu, vypálil ostrými Kolář, Kerl míč neudržel a Hebeda jednoduše dorazil do sítě - 3:0. Domácí tímto vývojem ahlavně herním projevem do této doby hosty zaskočili a ve 20. minutě ještě prováhali šanci Šubert se Sklenářem. Po chvíli Kerl jen s námahou kryl centr Sklenáře. Ve 26. minutě vyslal Větrovský táhlou střelu nad branku a po akci stejného hráče nedal další gólovku Hebeda. Ve 36. minutě vyslal Větrovský opět Koláře, ten si narazil s Hebedou, jehož pokus u tyče brankář kryl. Ke konci půle ale domácí polevili v aktivitě, hosté nejprve zahrozili Houškou, po něm střílel Fedorkiv těsně nad a v polsedních vteřinách využil okénka v obraně Houška, který zamířil přesně k tyči - 3:1. Byl to zbytečně obdržený gól, který dostal Jihočechy do hry.

Ve 47. minutě předvedl pěknou akci Hebeda a hned po chvíli přestřelil. Další příležitost měl po centru Kovařík, který ale hlavou zamířil jen do náruče Kerla. Na kopačky obou týmů se ve druhé půli ale jakoby přenesla nervozita, domácí více bránili a hosté bojovali o svojí příležitost. Z této řady vybočil v 62. minutě padáček Nademlejnského, který mířil do šibenice hostující branky, Kerl ale díky své výšce míč pokryl. V 67. minutě pokryl Slováček střelu Zvěřiny z úhlu, hosté po rohu chvíli ostřelovali domácí branku, ale bezúspěšně. Dvacet minut před koncem zkusili hosté změnit taktiku, když silně přiostřili ve středu hřiště, což jim ale vyneslo pouze žluté karty. V 77. minutě vytáhl Slováček hlavičku Houšky, na druhé straně Hebeda obešel stopera hostů, brankář byl již překonaný, ale Trněný v poslední chvíli srazil míč na roh. Pak ještě vystřelil prudce po zemi Sklenář těsně vedle, ale s tečí, po rohu se ocitl úplně sám Bežó, který ale hlavičku zamířil vedle branky. Na druhé straně v samém závěru se octil v příležitosti Matoušek, jenže mířil jen do Slováčka a zápas uzavřel trestným kopem těsně vedle branky hostů Nademlejnský.

Domácí si tak připsali důležité tři body, diváci mohli odcházet spokojení hlavně s úvodem zápasu.

Branky: 4. Kolář, 12. a 15. Hebeda - 45. Houška.

Rozhodčí: Melničuk - Hrabovský, Svatík.

ŽK: Šmíd, Bežó - Ryneš, Matoušek, Trněný, Zvěřina, Záveský, Píša.

Diváků: 145.

Poločas: 3:1.

FK Hořovicko: Slováček - Šmíd, Kaufman, Kovařík, Sklenář - Větrovský, Bežó, Nademlejnský, Šubert (86. Keckstein) - Hebeda, Kolář.

Malše Roudné: Kerl - Šafránek, Fedorkiv, Trněný, Houška - Pintér, Píša, Šolc, Matoušek - Pomeje (21. Záveský), Zvěřina.