17. Kolo: SK Benešov - FK Hořovicko 0:0

20.03.2011 19:25

Ve druhém jarním kole divize skupiny A se rozešel domácí Benešov s Hořovickem bez branek. V utkání byl favoritem Benešov, ale ten si vypracoval méně gólových příležitostí než Hořovicko, které si zasloužilo více než jeden bod.

 

SK Benešov - FK Hořovicko 0:0

Utkání se hrálo na umělé trávě v Benešově a po krátkém rozkoukávání začaly hrát oba týmy hodně běhavý fotbal a divákům se nasazení obou celků muselo líbit. Do první šance se dostali hosté Štěpničkou, ale domácí gólman Capouch byl na místě. Na druhé straně z trestného kopu ze sedmnácti metrů olízl břevno O. Štěpán. Další jeho pokusy v pohodě odvrátila obrana hostů nebo je zachytil brankář Mojžíš. Hořovicko získávalo průběhem prvního poločasu převahu a kolem 30. minutě doslova nepůjčilo téměř pět minut Benešovu míč. Leč na gól hosté nedosáhli i přes slibně se vyvíjející akce.

 Ve stejném duchu probíhal i druhý poločas, Benešov ale začal lépe přistupovat k hráčům hostů a tak se pořád bylo na co dívat. Hosté v průběhu druhé půle neproměnili jednu tutovku a to je mohlo v závěru mrzet, protože velké vzrušení přinesla až poslední pětiminutovka, kdy se Veinlich prodral před Mojžíše, ale ten jeho pokus bravurně chytil.

 

„Smolný zápas. Hra byla celkem vyrovnaná, ale my jsme si vypracovali více brankových příležitostí. Škoda, že jsme alespoň jednou nedokázali balón dostat do sítě. Bylo to o jednom gólu. Pro nás je to zbytečná ztráta bodů,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Benešova Martin Bárta. "Podle mě jsme měli více ze hry i brankových příležitostí, škoda, že jsme je neproměnili. Kluci makali, bod bereme," dodal asistent trenéra FK Hořovicko Roman Šmerhovský.

Rozhodčí: Šob – Arnošt, Svoboda. ŽK: 0/3. Diváci: 200.

FK Hořovicko: Mojžíš - Bežó, Kaufman, Pivoňka, Šmíd - Vokáč (56. Keckstein), Nademlejnský, Rampa, Sklenář (65. Šubert) - Hrbáč, Štěpnička (89. Větrovský). Trenér: Berger.