18. Kolo: FK Hořovicko - Jiskra Domažlice 2:1

26.03.2011 23:39

Hořovice - Před zápasem s lídrem tabulky divizní skupiny A se příznivci domácího celku domnívali, že by se zlepšenou jarní výkonností mohli Domažlice potrápit a pomýšlet i na bodový zisk. Utkání samotné přineslo fotbal lepší divizní úrovně, ve kterém bylo Hořovicko lepším týmem a zaslouženě si připsalo cenné tři body za skalp domažlicé Jiskry.

Muži A: FK Hořovicko - TJ Jiskra Domažlice 2:1 (2:1)

Foto ze zápasu ZDE

 Zatímco meteorologové předvídali déšť, který napřišel, tužby fanoušků Hořovicka vyšly přesně. I když jako první zahrozili hosté Bahledou a Leitlem, otěže zápasu přebrali do svých rukou domácí a v 7. minutě míchali Vokáč s Nademlejnským obranou hostů natolik, ažmusela defenzíva Domažlic srážet míč na roh. O chvíli později pálil Nademlejnský těsně vedle, na zteč se hnal i Štěpnička, jenže úvodní tlak domácích rychle ochladl, protože na druhé straně se v 17. minutě položil do Cihlářova centru Bahleda a krásnou křížnou střelou zaskočil celý stadion - 0:1. Hořovicko po obdržené brance jakoby pět minut nabíralo dech, pak ale opět svými přihrávkami a kombinací deptalo obranu hostů, až přišla 23. minuta, kdy se zaskvěl Mleziva, který kryl pokus domácíh u tyče. To byla ale předzvěst tlaku modrobílých, který vyústil ve 28. minutě kolmicí na Štěpničku, kterého podrazil ve vápně Cihlář a nařízenou penaltu Kaufman s přehledem proměnil - 1:1. O chvilku později se prodral před Mlezivu Vokáč, ale hostující gólman byl připraven. Jenže ve 38. minutě už byl Mleziva krátký. zezadu si na přihrávku naběhl Kaufman, srovanl si mířidla krátkým přistrčením a tvrdou ránou těsně nad zemí poslal míč přesně k pravé tyči hosutjící branky - 2:1. Domácí kapitán pak sbíral gratulace svých spoluhárčů i ovace publika, které skončily potleskem po odpískaném prvním poločase.

 Trenér hostů Michálek svým ovečkám v kabině o půli zřejmě hodně domluvil a Jiskra se do druhého dějství pustila hodně aktivně. Mohlo jí to vynést i vyrovnání, jenže Braun po obloučku Strejce zamířil těsně vedle Mojžíšovy branky. Po chvíli se jště před svým vystřídáním projevil Bahleda, jeho ránu ale Mojžíš kryl. Lavička hostů začala být stále nervóznější, vždyť zisk pouhého jednoho bodu z předchozích dvou zápasů a nedobrý stav v Hořovicích k tomu přímo nabádal. Jenže nervozita se přenášela i na hráče Jiskry, kteří pomalu ztráceli půdu pod nohama a Hořovicko začalo svými kombinacemi stále častěji chodit do otevřené hostující obrany. Jenže domácí žádnou akci nedotáhli do konce, Mleziva chytal s přehledem a velmi dobře si před ním vedl i Cihlář, u domácíh především Hrbáč svojí pohyblivostí dělal hostům starosti, obrana Hořovicka pracovala spolhelivě, takže se diváci větších šancí nedočkali. V 82. minutě mohli domácí stvrdit své vítězství, ale po Štěpničkově centru mířil Rampa těsně vedle, na druhé straně jeden ze závarů řešili domácí odkopem, přičemž se marně hosté dožadovali odposíkání ruky. V závěru zápasu domácí dobře drželi míč a Jiskře se nepodařilo vyvinout soustavnější tlak na domácí branku, takže se Hořovicko po závěrečném hvizdu velmi pohyblivého sudího Čížka mohlo radvoat ze zisku tří bodů ze zápasu s lídrem tabulky.

Branky: 28. a 38. Kaufman - 17. Bahleda. Rozhodčí: Čížek - Kubr, Dobrý. ŽK: Sklenář - Braun, Strejc. Diváků: 240. Poločas: 2:1.

FK Hořovicko: Mojžíš - Keckstein, Pivoňka, Kaufman, Šmíd - Vokáč, Rampa, Nademlejnský, Sklenář (69. Šubert) - Hrbáč, Štěpnička. Trenér: Berger.

Jiskra Domažlice: Mleziva - Strejc, Tesař, Cihlář, Mužík - Bárta (46. Hulina), Bauer, Šámal (79. Donko), Braun - Bahleda (69. Bezděk), Leitl. Trenér: Michálek.

Autoři: Václav Jakubka a Jan Bežó ml.