19. kolo: Benešov - Hořovicko 3:2

02.04.2012 21:01

SK Benešov - FK Hořovicko 3:2 (0:1)

Branky: Chomát 2x oba z penalt, Žák - Kaufman, Štěpnička

Rozhodčí: Duchoň - Vlasjuk, Teuber

Diváků: 200

Žluté karty: Žák, Turek - Kaufman, Štěpnička, Bežó

Tentokrát na svěřence trenéra Bergera čekal těžký zápas na půdě vedoucího týmu tabulky. "Bude se tam těžko bodovat, ale uhrát alespoň bod, by bylo fajn," zmínil kapitán Luděk Kaufman. Otazník videl na startem Nademlejnského, ale Martin nakonec nastoupil a z jeho přihrávky pálil Vokáč v úvdou zápasu těsně vedle. Poté gólman hostů zmařil šanci Turka i střelu Veinlicha. V 6. min. zahrál přímý kop z 25 metrů Kaufman tvrdě po zemi k tyči - 0:1. Ve 14. min. kryl Capouch gólovou šanci Štěpničkovi, na druhé straně promarnil Veinlich po akci Turka. Ve 22.min. měl velkou příležitost domácí Turek, po něm Zoubele přestřelil prázdnou branku. Ve 28.min.kryl Capouch ránu Šuberta k tyči. O sedm minut později přišla pěkná akce Vokáče s Bežem a Štěpničkou, ale bezo gólového zakončení. Ve 38. min. unikli domácí, ale jejich snaze zabránil Kaufman. V závěru drželi hráči Hořovicka míč na půli soupeře a o půli odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Druhý poločas začal jako ze zlého snu! Ve 46. min. zaváhala obrana hostů, Mojžíš fauloval Němce v pokutovém území a z penalty zamířil přesně Chomát -1:1. O dvě minuty později hosté faulovali opět v pokutovém území a z druhé penalty dal opět Chomát - 2:1. Jednalo se snad o světový rekord v odpískání dvou penalt rychle po sobě! V 52. min. pálil Štěpnička těsně nad břevno. V 58. min. zblokovali domácí ránu Kaufmana, po chvíli prováhal příležitost Šmíd. V 61. min. po akci Nademlejnského s Kolářem se k míči dostal Štěpnička a vyrovnal - 2:2. Po chvíli Krupička vysunul do gólové šance střídajícího Zítka, ten ale neproměnil. Mojžíš po chvíli kryl ránu Turka, po něm také Němce. V 78. min. zahrával Turek přímý kop do pokutového území a do výskoku šel chumel hráčů, z něhož se míč dostal do sítě. Gól byl připsán Žákovi - 3:2. V 82. min. přišla nejlepší akce utkání: Zítka zamířil přesně do šibenice domácí branky, ale Capouch jeho ránu bravurně vytáhl! Domácího favorita Hořovicko výborným výkonem notně potrápilo, diváci odcházeli ze stadionu a chválili výtečný zápas.

SK Benešov: Capouch, Štěpán (69. Vrňák), Žák (84. Večera), Křivohlavý, Turek, Bredler, Zoubek, Němec, Veinlich (75. Páv), Hrubý, Chomát

FK Hořovicko: Mojžíš, Šmíd, Štěpnička, Krupička, Zítka, Nademlejnský, Šubert (63. Zítek), Bežó, Kaufman, Kolář, Vokáč