2. Kolo: FK Hořovicko - Marila Votice 2:0

20.08.2011 23:56

Divizní fotbalisté Hořovicka mají po dvou kolech plný počet bodů. V sobotu na své půdě hostili Votice, které jsou považovány za jednoho z favoritů divizní skupiny A. V prvním poločase sice hosté byli lepší, své šance ale spálili a do vedení se dostali domácí. Ti pak po změně stran ovládli hřiště a kvalitního soupeře nakonec porazili zaslouženě 2:0.

Muži A: FK Hořovicko - SK Marila Votice 2:0 (1:0)

Od začátku měli častěji míč na svých kopačkách hosté z Votic a hned ve 3. minutě musel Mojžíš zasahovat proti střele Waltera. Hořovicku se nedařilo v útočné fázi podržet míč, z čehož také vyplývala převaha hostů. Jenže když už se hráči Votic dostali do šance, narazili na spolehlivého Mojžíše, na němž si vylámali zuby Haas i kapitán Votic Polodna. Po půlhodinovém tlaku hostů se Hořovicku podařilo vyrovnat hru, Chrdle a poté i Šmíd ale nedokázali z dobré pozice zakončit. Gólu se nakonec diváci v Hořovicích dočkali až ve 45. minutě. Hrbáč podržel míč na hranici šestnáctky, následně pak přihrál nabíhajícímu Rampovi, který s přehledem přehodil Nováka.

Gól do šatny Hořovicko evidentně nabudil a víceméně celý druhý poločas se hrálo v režii domácích. V úvodu druhé půle sice Votice ještě chvíli zlobily, jenže kromě šance Veselého, který mířil mimo tyče, se k ohrožení domácí branky nedostaly. Zhruba od 55. minuty na hřišti naprosto kralovalo výtečně hrající Hořovicko. V 57. minutě se do vyložené šance dostal Vokáč, místo střely ale volil přihrávku, kterou hosté zblokovali. O čtyři minuty později již domácí slavili druhý gól. Viskup předvedl velkou chybu ve vápně, Chrdle následně parádně přešel přes dva protihráče, aby předložil Vokáčovi míč před prázdnou branku - 2:0. Hostům pak začaly pochodovat nervy a z hlediště často znělo: "Už se hádají". Ve zbylé půlhodině hráli Hořovičtí jako z partesu a klidně mohli přidat další dva góly. Hlavičku Rampy ovšem vykopl z brankové čáry Viskup, Nademlejnský, který prošel až k rohu malého vápna, míč do branky nedotlačil a branku nepřinesl ani vydařený brejk dvojice Kolář - Štěpnička, protože zaúřadoval brankář Novák. Hořovicko tedy vyhrálo 2:0 a po dvou kolech má na svém kontě plný počet bodů.

Branky: 45. Rampa, 61. Vokáč. Rozhodčí: Aubrecht - Pešek, Henych. ŽK: Rampa, Bežó, Pivoňka - Šorna, Veselý. Diváci: 270. Poločas: 1:0.

Hořovicko: Mojžíš - Bežó, Kaufman, Pivoňka, Wagner - Šmíd (82. Šubert), Nademlejnský, Rampa, Vokáč (67. Kolář) - Hrbáč (77. Štěpnička), Chrdle.

Votice: Novák - Andrejevič (46. Krameš), Faitl, Šorna, Polodna, Walter (69. Bareš), Viskup, Čupr, Veselý, Haas, Kvida.