2. Kolo: FK Hořovicko - SK Benešov 1:3

14.08.2010 22:52

Hořovice - Za zvuku heligónek, které zněly spíše v pomalejších taktech, se hrál na hořovickém stadionu hned od začátku středočeského divizního derby fotbal, kterému by spíše slušel kvapík. Ten především ve druhém poločase více vyhovoval hostům z Benešova, kteří otočili nepříznivý výsledek.

Muži A: Hořovicko – Benešov 1:3
Fotbal, divize, skupina A
Úvodní nápor domácích přinesl zmařený centr Větrovského, na druhé straně obrana Hořovicka zmařila akci Šefrny s Turkem. V 7. min. hosté faulovali Koláře, po trestném kopu Nademlejnského střílel těsně vedle Větrovský. V 11. minutě vysunul do ulice Bežó Veselého, kterého při kličce podsekl gólman Capouch a pískala se penalta. Tu dal s přehledem k levé tyči Kaufman – 1:0. Ve 13.min.zmařil šanci Petličkovi brankář Krejčí a vzápětí nedotáhl do konce slibnou akci na druhé straně Šubert. Ve 20. minutě se z dálky opřel do míče Hrubý a Krejčí musel vytáhnout na roh. Ve 22. minutě vysunul hostující Žák do příležitosti Turka, tomu ale míč utekl do autu. O tři minuty později domácí nevyužili přečíslení, když skvěle zakročil stoper Žák. Ve 29. minutě se prokličkoval Větrovský přes tři hráče, prostrčil na Šuberta, jehož obrana hostů zblokovala na roh. Při následném rohu se prosadil k hlavičce Bežó, střele však scházelo pouze několik centimetrů u pravé tyče, brankář Capouch pouze čekal, že bude míč vyndávat ze sítě. V 36. minutě po akci Šuberta se Sklenářem střílel Nademlejnský nad branku hostů. Další gólovou příležitost měl na kopačkách Veselý, kterému narazil Kolář, jenže střelu po zemi Capouch za svá záda nepustil. A to byla pro domácí velká chyba, protože mohli vést o poločase o tři branky a bylo rozhodnuto. Těsně před koncem poločasu se klepli hlavami Bežó a Braný, domácí hráč dohrál téměř celý zápas s omotanou hlavou a po utkání spěchal na šití.
Úvod druhého poločase byl pro domácí jako ze zlého snu, když ve 47. minutě po akci Šefrny a Braného vyrovnal Kučaba, který doslova míč prodral přes obranu a brankáře – 1:1. Hosté jakoby polila živá voda a další rána Turka šla na domácí branku. Na druhé straně se prodíral marně Štěpnička. V 55. minutě kryl capouch gólovou střelu Veselého, na druhé straně nedal Turek. V 58. minutě vykopl tvrdou střelu Štěpničky Chomát, jenže pak přišlo hluché místo domácích, které vyvrcholilo obtočením Turka kolem stojícího Kovaříka, načež sudí odpískal penaltu, které se domácí hráč hodně divil. Pokutový kop zahrával Chomát, Krejčí vystihl směr, ale rána byla uklizená pěkně k tyči – 1:2. V 69. minutě zlikvidoval Krejčí střelu Turka nohou, v této chvíli domácí v obraně hořeli, takže jí provětral i Havlíček, ale neuspěl. V 71. minutě po rohu vyskočil nejvýše Veselý, ale hlavička šla nad branku. V 74. minutě kryl Capouch Šubertův centr těsně před nabíhajícím Bežem a o dvě minuty později přišla pro domácí pohroma. Na dlouhý výkop se nedohodli oba stopeři, za kterými se chytře zjevil Turek, který lobem překonal vyběhnuvšího Krejčího – 1:3. Deset minut před koncem létal míč přes pokutové území hostů, ale jejich obrana tento největší pokus domácí na korigování stavu ustála. V 89. minutě ještě přišel pěkný centr Šmída, Veselý ale nezakončil. Utkání skončilo zaslouženou výhrou Benešova.
Branky: 11. Kaufman (PK) – 47. Kučaba, 66. Chomát (PK), 76. Turek.
Rozhodčí: P. Hrubeš – Kubr, Jan Váňa.
ŽK: Nademlejnský – Capouch, Šefrna.
Diváků: 210.
Poločas: 1:0
FK Hořovicko: Krejčí, Kovařík, Kaufman, Sklenář, Šubert, Nademlejnský, Větrovský, Kolář (46. Štěpnička), Novotný (83. Šmíd), Bežó (86. Kadeřábek), Veselý. Trenér: Mysliveček.
SK Benešov: Capouch, Šefrna, Štěpán, Žák, Kučaba, Petlička (56. Havlíček), Turek (82. Prikner), Večera, Braný (87. Zoubek), Hrubý, Chomát. Trenér: Tesař.

Autor: Václav Jakubka