2. Kolo: Kutná Hora - FK Hořovicko 1:4

16.08.2010 16:34

Starší dorost: Sparta ČKD Kutná Hora - FK Hořovicko 1:4 (1:2)

Foto ze zápasu ZDE

Komentář: Po vítězství v úvodním kole na hřišti v Čelákovicích se starší dorostenci Sparty Kutná Hora představili poprvé doma v Lorci. Přivítali FK Hořovicko, který v úvodním kole doma podlehl Berounu 3:0.

Jako první musel vážněji zasahovat hořovický brankář Zíma, který byl v 9. min. u míče dříve než kutnohorský útočník Trpišovský. Produktivnější byli ale hosté o dvě minuty později: Zítkovu tvrdou ránu gólman Míčo sice vyrazil, ovšem vzápětí za jeho záda propadla "schovaná" střela Zemánka - 0:1. V 16. min. se Sparta dostala do hry, když Trpišovský dostal od B. Pospíšila ideální přihrávku za obranu soupeře a v šestnáctce se prosadil - 1:1. V 18. min. L. Fedor pálil jen do rukou gólmana, na druhé straně Míčo vytáhl pěknou "táhlou" střelu Nováka. Poslední minuta prvního poločasu pro kutnohorské starší dorostence znamenala pohromu: Po sérii krátkých přihrávek Zemánek pověsil z úhlu balón pod břevno - 1:2.

V 50. min. se pravá strana obrany Hořovicka rozestoupila před Výborným, jenže míč z jeho kopačky šel nad bránu. V 66. min. se Trpiškovský protlačil do hostujícího pokutového území, balón se odrazil k volnému Výbornému, který netrefil odkrytou bránu! Za neproměněné šance přišel trest v závěrečné desetiminutovce, kdy si "sladké" chvíle vychutnal Jan Zemánek. Nejprve v 81. minutě proměnil trestný kop střelou k tyči a poté v 93. minutě střelou z trestného přes zeď do šibenice uzavřel svůj gólový účet. Domácí poté monli utkání alespoň zkorigovat, ale Zíma vytáhl střelu k tyči konečky prstů na roh.

"Dnes jsme si hodně vytrpěli," vydechl kutnohorský trenér Bohuslav Šváb a navázal: "Takto propadnout v domácím zápase je neštěstí, tragédie. Připadá mi, že se někteří mysleli, že to přijde samo. Největší problém vidím v tom, že se dvě třetiny hráčů na zápas nepřipravovali tak, jak by měli. Někteří toho po dvaceti minutách měli plné kecky."

Branky: 16. Trpišovský - 11., 44., 81., 93. Zemánek

Poločas: 1:2

Rozhodčí: Herda

Sestava Hořovicka: Zíma - Novák, Spal, Souček, Pelikán - Vintr (80. Tomášek), Zemánek, Zítek, Pužík - Vokurka (71. Křikava), Grunt (60. Kostič)