20. Kolo: FK Hořovicko - Spartak MAS Sezimovo Ústí B 2:1

09.04.2011 19:59

Třetí vítězství v řadě stejným poměrem si připsali divizní fotbalisté FK Hořovicko v sobotním odpoledni, když zápas byl provázen několika větrnými poryvy. Modrobílí museli obracet nepříznivý vývoj proti nejlepšímu jarnímu soupeři, který kousal až do samého závěru.

Muži A: FK Hořovicko - Spartak MAS Sezimovo Ústí B 2:1 (2:1)

Foto ze zápasu ZDE

Natěšení domácí diváci viděli po počátečním oťukávání pokusy domácích o ztečení hostující branky po stranách. Jenže nejprve Štěpnička jen zahrozil, po něm dal Sklenář vedle a když gólovou střelu Vokáče z boku vyrazil gólman Varyš na roh, dostali se ke slovu také hosté. Ti zpočátku ostřelovali Mojžíšovu branku velmi pohotově z každé palebné pozice. Na druhé straně se jen těsně před Varyšem neprosadil Štěpnička a najednou udeřilo před domácí brankou. Ve 14. minutě se opřel po nedůsleném pokrytí několika hostujících hráčů do rány za velkým vápnem Brůžek a falšovanou střelou otevřel skóre - 0:1. Domácí se pak nadechli k náporu, nejprve si Bežó narazil s Rampou a Vokáč dal těsně nad. V 19. minutě nevyšel únik Štěpničky do brankové příležitosti, ale po chvíli přišla obrovská příležitost domácích, po které s vypětím všech sil Varyš několik dorážek zastavil až na brankové čáře, přičemž už někteří domácí fandové křičeli gól. Hořovicko tlačilo na pilu a ve 24. minutě kryl Varyš nebezpečnou hlavičku Rampy. Rezerva Sezimova Ústí se i přes to, že byla v obranné fázi pod velkým tlakem, při každém odkopu snažila o docílení dalšího gólu. Takže po Chotovického ráně, která mířila jen těsně nad břevno, si domácí publikum hodně vydechlo. Ve 28. minutě ale zajásalo, protože centr Sklenáře si výtečně zpracoval Vokáč a nekompromisní střelou pod břevno vyrovnal - 1:1. O tři minuty později stejný hráč odcentroval na Hrbáče, který střílel nad branku. Domácí si pak vyvinuli velký tlak a doslova oblehli branku hostů, přičemž Jelen ve vápně podsekl Nademljenského, za což nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop, který Kaufman proměnil - 2:1. Hosté ale nesložili zbraně a ještě před poločasem naznačili střelou Hojdara nad domácí branku, že ve druhé půli nepustí kůži lacino.

Tu začali domácí sice tlakem, ale po chvíli se osmělil Javorek z 25 metrů těsně nad branku, po chvíli Bežó hasil na poslední chvíli akci Fischera s Hojdarem. V 57. minutě vysunul Nademlejnský přes obranu hostů hned tři své spoluhráče, ale těsný ofsajd byl správěn odmáván. Po chvíli se dral do šestnáctky Štěpnička, domácí obecenstvo se dožadovalo po zákroku na něj penalty, ale hosté stačili domácímu hráči míč takřka nevšimnutelným zákrokem posunout na roh. Sezimovo Ústé pak začalo sbírat díky zkušené stoperské dvojici Jelen - Knakal většinu vysokých míčů a na druhé straně více chodit i za cenu faulů do brankáře Mojžíše. Ten musel hasit v 66. minutě před Chotovickým a o chvíli později střílel Nenička těsně nad! Po chvíli se však podařil domácím protiútok, který musel zákrokem na Rampu zastavit Brůžek faulem, po kterém obdržel druhou žlutou kartu a putoval pod sprchy. I přesto se hosté dostali devět minut před koncem do vyložené šance, ale Kvasničkův pokus Mojžíš zmařil vyražením na roh. Na druhé straně se snažili překonat obranu hostů Šubert, Kolář i Hrbáč, který byl hodně zdojován, největší příležitostí byla střela Beža po rohu. Domácí se v závěru snažili kouskovat hru, což se jim vcelku dařilo a nakonec si připsali velmi cenné tři body nad celkem z jižních Čech, který byl podle tvrzení mnohých domácích příznivců nejlépe hrajícím celkem, proti kterému Hořovicko na jaře nastoupilo.

Branky: 28. Vokáč, 35. Kaufman (PK) - 14. Brůžek. Rozhodčí: Melničuk - Chládek, Henych. ŽK: 3:6. ČK: 76. Brůžek (po druhé ŽK). Poločas: 2:1. Diváků: 255.

FK Hořovicko: Mojžíš - Bežó, Pivoňka, Kaufman, Šmíd - Vokáč, Nademlejnský (85. Větrovský), Rampa, Sklenář (33. Šubert) - Štěpnička (71. Kolář), Hrbáč. Trenér: Berger.

Spartak MAS Sezimovo Ústí B: Varyš - Tomeček (73. Převrátil), Jelen, Knakal, Chotovický - Nenička (85. Holub), Hojdar, Fischer (85. Prášek), Kvasnička - Brůžek, Javorek. Trenér: Škarda.  

Autor: Václav Jakubka