21. Kolo: 1.FK Příbram - FK Hořovicko 0:0

21.04.2011 09:59

Příbram /FOTOGALERIE/ – Ani účast mnoha exligových hráčů v dresu příbramské rezervy nepomohla domácímu celku k výhře nad Hořovickem, které si tak drží jarní neporazitelnost.

Muži A: 1.FK Příbram B - FK Hořovicko 0:0 (0:0)

Foto ze zápasu ZDE

V neděli se hrálo na těžkém a hodně klouzavém terénu v Příbrami malé derby. Vždyť na obou stranách se sešlo množství hráčů, kteří především v mládežnickém věku oblékali dres obou soupeřů. A tomu odpovídala i divácká kulisa, která byla na příbramské poměry veliká.
Do zápasu vstoupili lépe hosté, drželi míč na svých kopačkách a lépe kombinovali. Domácí se snažili ztéci branku Hořovicka spíše vzduchem, ale tam kraloval Mojžíš, který si po zápase připsal třetí jarní nulu. K té mu pomohly dva hodně těžké zákroky po střelách Pilíka a Jurdíka. A když se již zdál překonán, zjevil se na brankové čáře Rampa, který míč vykopl do bezpečí. To je však celý výčet domácích šancí v prvním poločase, protože hosté byli nebezpečnější. největší příležitost měl Rampa, který se po kombinaci několika hráčů zjevil sám před Rondzikem, jenže domácí gólman reflexivně chytil. „Asi jsem mu pomohl do branky áčka,“ držel se za hlavu expříbramský hráč. Další z příležitostí měl Vokáč, ale jeho rána nebyla tak produtivní jako týden předtím. Pokusy hostů létaly těsně okolo branky Rondzika, nejblíže byl ke vstřelení branky Bežó, který naskakoval se svými dlouhými spoluhráči na jeden z rohů a míč letěl těsně nad břevno.
V první půli se muselo také hodně ošetřovat, protože domácí Papšys se hlavou srazil s Rampou a musel být vystřídán kvůli tržné ráně nad obočím. Hostující tvrďák však zápas po krátkém ošetření dohrál.
Do druhé půle nastoupili svěřenci trenéra Černého zhurta a vystupňovali tempo již tak nadprůměrného divizního zápasu. Jenže Bergerovy ovečky vystavěly kolem Mojžíše pěknou ohradu a příbramští hráči se přes ní nemohli dostat. A když se to povedlo, zasáhl Mojžíš nebo jeho spoluhráči z obrany. Na druhé straně zkoušeli hosté brejky, které však nedotáhli do zdárného konce. Do konce zápasu se hrálo ve vysokém tempu, leč diváci branku neviděli.
Rozhodčí: Klátil – Krauskopf, Pečenka. ŽK: 47. Kostorek, 52. Krameš – 61. Pivoňka, 68. Šmíd, 87. Hrbáč. Diváků: 180.

1. FK Příbram B: Rondzik, Doležal, Papšys (25. Kostorek), P. Pilík, Ševr, M. Štochl, Mareš, Jurdík, Krameš, Kvída, Divíšek (61. Žáček). Trenér: V. Černý.
FK Hořovicko: Mojžíš, Šmíd, Hrbáč, Rampa, Pivoňka, Nademlejnský, Šubert (75. Kolář), Bežó, Kaufman, Štěpnička (84. Větrovský), Vokáč (83. Diviš). Trenér: Berger.

Hráči FK Hořovicko tak drží na jaře neporazitelnost, když získali již 14 bodů. To je nejlepší pozvánkou na sobotní duel proti Strakonicím, který se hraje v Hořovicích. O motivaci budou mít Hořovičtí postaráno, vždyť na podzim ve Strakonicích prohráli 1:2. Hosté atakují čelo tabulky pod taktovkou trenéra Františka Baráta, pod jehož vedením i někteří hráči Hořovicka v minulosti nastupovali. Je se tedy na co těšit!

zdroj: www.berounsky.denik.cz