21. kolo SK Řevnice - FK Hořovicko 3:0

17.04.2010 23:17

Muži A: SK Slavoj Řevnice - FK Hořovicko 3:0 (1:0)

 

Divize: Řevnice - Hořovicko 3:0
Těsně před začátkem utkání uctili přítomní minutou ticha památku polských vládních činitelů, stejný fakt byl k vidění na všech stadionech. Pak se začal hrát fotbal a hned ve 3. minutě se hnal do příležitosti Šourek, hostující obrana odvráttila. V 6. minutě si naskočil na roh Bezpalec a hlavou otevřel skóre – 1:0. Hosté inkasovali venku opět velmi brzy, ale i přesto pomalu přebírali iniciativu. V 9. minutě střílel Kolář nad domácí branku, ve 13. minutě vysunul Nademlejnský Beža, jehož snahu ale domácí obrana na poslední chvíli zmařila. V 18. minutě Nademlejnského trestný kop odvrátil Šefrna na roh a vzápětí domácí zblokovali pokus Šuberta. Ve 27. minutě se na druhé straně neprosadili po sérii narážeček Škorvánek se Šefrnou. Hořovicko bylo v této době kombinačně lepší, ale své akce nedotahovalo do gólových příležitostí. Ve 32. minutě centroval Sklenář do pokutového území, Rams ale příležitost Šuberta pokryl. ve 35. minutě Molnár nadvakrát kryl trestný kop Šourka, po chvíli Chrobák střílel vysoko nad hostující branku. Do konce poločasu byl k vidění útočný fotal, Molnár musel vyběhnout daleko z branky a uklidit další atak domácích. Ve 42. minutě zatáhl míč Šubert a výtečně uvolnil na velkém vápně Beža, ten však měl míč na dlouhou nohu, vzápětí střelu k pravé tyči stejného hráče vyrazil Rams bravurně na roh. Po něm přišla za chvíli půle a diváci mohli konstatovat, že je jen otázkou času, kdy se hosté prosadí i gólově.

 

Jenže jejich snahu utnula hned 49. minuta, kdy se po rohu Bošanského opět hlavou trefili domácí, konrétně Štěch – 2:0. Na kopačky hostů se vloudila nervozita, která je pak provázela až do konce přes veškerou snahu. Přesto se dostal do šance Kolář po centru Větrovského a Rams musel krýt střelu Nademlejnského. V 65. minutě nedal gól v příležitosti Bezpalec, který po chvíli vystřídal a mohl se věnovat koučování svého celku. V 72. minutě chhtil Molnár střelu Horkavého z 35 metrů, o dvě minuty později se dral do vápna hostů Karda, jehož Diviš stáhl a nařízenou penaltu proměnil Hrubý – 3:0. Po sérii střídání si narazili sedm minut před koncem Kaufman s Bežem a připravili šanci pro Šuberta, který pálil těsně nad domácí branku a o chvíli později se snažil prosadit stídající Šimůnek, ale marně. Zápas tak skončil tříbrankovým rozdílem ve prospěch domácích, hosté byli sice kombinačně lepší, ale vůbec se neprosadili před domácí brankou, domácí se prosadili po standardkách a zaslouženě zvítězili.

Branky: 6. Bezpalec, 49. Štěch, 74. Hrubý (PK). Rozhodčí: Vitner – Král, Vaňkát. ŽK: Šourek, Bezpalec – Sklenář, Nademlejnský, Kaufman. Diváků: 155. Poločas: 1:0.
Slavoj Řevnice: Rams - Šefrna (46. Rejka), Černý, Štěch, Karda, Bošanský, Hrubý, Bezpalec (67. Horkavý), Chrobák, Šourek, Škorvánek (75. Falout).
FK Hořovicko: Molnár - Kovařík, Šmíd, Sklenář, Šubert, Nademlejnský, Větrovský, Bežó, Kaufman, Diviš (80. Kadeřábek), Kolář (80. Šimůnek).

Autor: Václav Jakubka