22. kolo FK Hořovicko - FK Tábor 4:1

24.04.2010 23:29

Hořovice - Divizní fotbalisté Hořovicka zvládli důležitý zápas a na svém hřišti porazili pátý Tábor vysoko 4:1. Domácí se dostali brzy do vedení, když se po rohu prosadil Šmíd. Na 2:0 v prvním poločase zvýšil z penalty Kaufman a hned po změně stran přidal nádhernou trefu Větrovský. Hosté sice v 56. mintuě snížili, Hořovicko se ale následně dokázalo ubránit a v poslední minutě Kaufman z penalty pečetil vítězství domácích.

Foto ze zápasu ZDE

Utkání mělo zajímavý náboj pro táborského brankáře Nováka, který většinu podzimu chytal za Hořovicko. A na sobotní zápas asi nebude vzpomínat v dobrém, inkasoval totiž čtyři branky. Na první gól se nečekalo ani tři minuty. Po rohu šel v závaru důrazně do souboje Šmíd a jeho bodlo následně zapadlo přesně k tyči. Domácí se mohli uklidnit, místo toho ale hráli chvílemi jako splašení. Hosté si postupně vypracovali převahu a kolem dvacáté minuty zahrávali velké množství standardek. Hořovičtí sice soupeře špatně pokrývali, přesto se Táborští do šance nedostali. Naopak ve 25. minutě Kaufman poslal Šuberta do sóla, brankář Novák ale výtečně vyběhl a tutovku zlikvidoval. O pět minut později domácí zvýšili své vedení. Průnik Koláře zastavil Bujnovský skluzem a nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop, který razantní střelou proměnil Kaufman. Ve zbylých patnácti minutách se již žádná šance nezrodila.

Stejně jako v prvním poločase, i po změně stran se domácí bleskově prosadili. Tentokrát to byl gól, na který by mohli být pyšní i hráči v nejprestižnějších ligách. Nademlejnský rozehrál rohový kop po zemi na roh pokutového území, kam si nabíhal Větrovský. Ten se do míče opřel z první a jeho následný točený projektil, za kterým se všichni jen ohlédli, skončil ve vzdálenějším horním rohu Novákovy branky. Hořovicko tedy vedlo 3:0. Jenže pak si domácí začali myslet, že se jim nemůže nic stát a Tábor toho okamžitě využil. Střelu Sztoska sice ještě Molnár vyrazil na roh, z následné standardky ale hosté snížili, když se hlavou prosadil volný Kalášek. Hosté vycítili šanci a začali se hodně tlačit do útoku. V 64. minutě mohlo být zaděláno na drama. Sztosek ale hlavičkoval z malého vápna těsně nad břevno. Poté se domácí probrali a hosty, i přes jejich územní převahu, již do další šance nepustili. Naopak několikrát Hořovičtí nebezpečně operovali v šestnáctce hostů. Tečku za utkáním udělali domácí v 90. minutě. U rohového praporku se skvěle uvolnil Větrovský, který následně prošel podél brankové čáry a předložil míč nabíhajícímu Bežovi. Brankář Novák se snažil situaci zachránit pádem pod nohy domácího hráče, ten ale šikovně upadl a následně nařízenou penaltu s přehledem proměnil Kaufman.

Branky: 3. Šmíd, 30. a 90. Kaufman (obě z pen.), 47. Větrovský - 56. Kalášek. Rozhodčí: Haleš. ŽK: Kaufman - Bujnovský, Šindelář. Diváci: 145. Poločas: 2:0.

Hořovicko: Molnár - Šmíd, Kovařík, Kaufman, Rak (70. Křížek), Větrovský, Bežo, Nademlejnský, Sklenář, Kolář (90. Keckstein), Šubert (85. Kadeřábek).

Tábor: Novák - Šahajda, Kalášek, Kučera, Koutník, Šindelář, Sztosek, Nohava, Bujnovský (69. Král), Rabiňák, Pávec.

zdroj: www.denik.cz