24. Kolo: SK Motorlet Praha - FK Hořovicko 1:1

09.05.2011 18:48

Muži A: SK Motorlet Praha - FK Hořovicko 1:1 (1:1)

 

 Do první půle vstoupilo Hořovicko hodně sebevědomě a vytvořilo si převahu. Tu mohl využít Bežó, který se prodral do šestnáctky soupeře, ale v 8. minutě mu Brodský skluzem na poslední chvíli vypíchl míč. Hosté měli stále navrch a kopali dva rohové kopy hned vzápětí. Po tom druhém sice domácí míč dostali mimo pokutové území, ale nabíhající hořovický kapitán Kaufman nevídanou bombou těsně nad zemí prostřelil shluk hráčů před ním a míč skončil u tyče v síti a bylo to 0:1 v 11. minutě.  Kdo z hrsty domácích příznivců očekával, že se  hráči Motorletu proberou, byl zklamán, chaos na domácí polovině hřiště pokračoval díky velmi dobré hře Hořovicka. Až ve 21. minutě  zaznamenali diváci první, ale hodně nepřesný střelecký pokus domácích z kopačky Majerčina. Ve 28. minutě rychle hráči Motorletu přenesli hru zleva na Jirce, ten postoupil několik metrů a poslal přesný centr před branku, tam nabíhal Novotný. Pěkný výskok,  tvrdá hlavička, míč skončil v síti a bylo vyrovnáno na 1:1.  Pět minut před poločasem hosté přečíslili domácí na jejich polovině a Zmeškalovi nezbylo nic jiného než zatáhnout za záchranou brzdu za cenu žluté karty po zastavení Koláře.

 Ve druhé půli domácí převzali mírnou iniciativu. V 50. minutě po faulu na Glasnoviče, kopal Jirec přímý kop, rozehrál po zemi na hranici šestnáctky Pyškovi, ten mu narazil zpět a tvrdá rána se o metr nevešla do branky. Pyšek znovu zahrozil 78. minutě, na jeho střelu výborně reagoval brankář Mojžíš a tak z toho nic nebylo. Všechny náznaky příležitostí ze strany Hořovicka nebyly dotažené do úspěšného konce a tak se utkání hrálo sice za pohybu a hodně technicky, ale bez větších příležitostí. Celé utkání mi zhodnotil hořovický kapitán Kaufman, když řekl: „Byli jste nejlepší mužstvo, se kterým jsme letos hráli.“ Hořovicko opět na jaře neprohrálo.

SK Motorlet Praha: Foferka – Jirec, Zmeškal, Brodský, Machurka – Karbulka, Strnad, Majerčin (84. Vršek) – Pyšek, Glasnovič (71. Belan), Novotný (74. Mašlej).

FK Hořovicko: Mojžíš – Bežó, Pivoňka, Kaufman, Šmíd – Vokáč, Nademlejnský, Rampa, Sklenář – Hrbáč, Kolář, střídali Větrovský, Šubert