26. kolo FK Hořovicko - FK Dukla Praha B 2:0

24.05.2010 16:02

Divizní fotbalisté Hořovicka jsou opět o pořádný krůček blíže k záchraně. V jednom z klíčových zápasů na své půdě porazili přímého konkurenta v souboji o udržení a nadále si tak drží šanci na záchranu. Hořovicko vyhrálo 2:0 a ustálo i tlak soupeře v závěru, kdy hráli domácí v deseti.

Muži A: Hořovicko - Dukla B 2:0

Foto ze zápasu ZDE

V prvních patnácti minutách byli mírně aktivnější hosté, kteří dvakrát zahrozili z rohů, domácí branku ale netrefili. Poté se osmělili i domácí, s hlavičkou Beža si ale Bobok poradil. V následných minutách se bojovalo především ve středu pole. Dukla měla mírně navrch, ale domácí hosty do šance nepustili. Zhruba ve 25. minutě se nad hřištěm v Hořovicích doslova otevřela mračna a hustý déšť se podepsal i na hře. Za zmínku stojí ze zbytku první půle snad jen střela domácího Nademlejnského z trestného kopu, kterou brankář hostů vyrazil.

Po změně stran měli hosté převahu, ale kromě střely Přeučila, která šla těsně nad břevno, se do zakončení nedostali. Hořovičtí s postupem času hru vyrovnali a v 66. minutě mohli jít do vedení. Po trestném kopu vznikl před Bobokem závar a v jednu chvíli se míč na několik vteřin zastavil na hranici malého vápna. Nejlépe se ovšem zorientoval Bobok, který balón dokázal odkopnout. V minutu později předvedl parádní průnik Nademlejnský. Dostal se až na roh malého vápna, kde byl obklopen třemi protihráči. Suchánek školácky fauloval a byla z toho penalta. Tu s přehledem proměnil Kaufman - 1:0. Poté se domácí mírně zatáhli do obrany a hosté měli více ze hry. Jenže na konsolidovanou obranu nedokázala Dukla najít recept. Naopak v 79. minutě Hořovicko pojistilo vedení. Hostující stoper při rozehrávce uklouzl, o míč jej obral Nademlejnský, který na sebe následně stáhl dva obránce soupeře a ideálně předložil míč volnému Kolářovi, který bezpečně zakončil - 2:0. I za tohoto stavu nabídl závěr drama. Vzápětí totiž naprosto zbytečně fauloval Větrovský a rozhodčí po poradě s pomezním domácího hráče vyloučil. Hosté měli v poslední desetiminutovce obrovský tlak, ale mezi tyče domácí branky nesměřoval ani jeden míč. Hořovicko se tedy dokázalo ubránit a připsalo si veledůležité body.

Branky: 68. Kaufman z pen., 79. Kolář. Rozhodčí: Bacík. ČK: 81. Větrovský. ŽK: Kaufman, Šubert - Vladyka. Diváci: 100. Poločas: 0:

Hořovicko: Molnár - Sklenář, Kaufman, Novotný, Šmíd - Šubert (87. Diviš), Bežó, Větrovský, Kadeřábek (90. Hruška) - Nademlejnský, Kolář.

Dukla B: Bobok - Vladyka (53. Přeučil), Kučera, Hašek, Min, Antipov (78. Šrámek), Laczkovich, Himl (73. Preisler), Radosta, Kulvajt, Suchánek.

zdroj: www.berounsky.denik.cz