27. Kolo: FK Hořovicko - TJ Koloveč 3:2

04.06.2011 13:55

Divizní fotbalisté Hořovicka si udrželi jarní neporazitelnost i ve dvacátém sedmém kole, ve kterém na svém hřišti porazili Koloveč. Domácí vedli 2:0 a ve druhém poločase pak 3:1. Hosté se ovšem deset minut před koncem postarali o zdramatizování. V hektickém závěru si Hořovicko pohlídalo vedení a definitivně může slavit udržení v divizi pro příští sezonu.

Hořovicko – Koloveč 3:2

Po vyrovnaném úvodu začali postupně přebírat otěže do svých rukou domácí fotbalisté, kteří se také v 11. minutě dostali do vedení. Při rohu se nejlépe orientoval Rampa, který hlavou překonal brankáře Kolovče. Vedení posadilo domácí hráče na koně a v následných minutách byla k vidění převaha bílých dresů. Tu Hořovičtí přetavili ve druhý gól. Po rohu se míč odrazil k Vokáčovi, který jej napálil přesně k tyči. Koloveč se pak vrhla do útoku s cílem alespoň snížit před poločasem. To se hostům také povedlo. Ve 43. minutě se po trestném kopu prosadil hlavou Černý. O poločase tedy byl stav 2:1.

Po změně stran začali aktivněji hosté, kteří měli několikaminutovou převahu. Jenže z ní nic nevytěžili a v 52. minutě předvedli Hořovičtí parádní akci. Bežó vyvezl míč přes celé hřiště, poté poslal do vápna pocukrovanou přihrávku a Šubert elegantně přehodil vybíhajícího Maka.
Koloveč se snažila kontrovat, kromě hlavičky Šperla se ale k ničemu hosté nedostali. Navrch měli jednoznačně domácí, kteří dlouhé minuty kontrolovali hru. Navíc mohli i přidat čtvrtou branku, Vokáč ale dvě velké šance neproměnil. Komplikace pro domácí přišla v 62. minutě, kdy kvůli zranění musel vystřídat Kaufman. Podle prvních zpráv to vypadá, že v letošní sezoně si kapitán Hořovicka s největší pravděpodobností již nezahraje.

Hořovičtí se pak zatáhli více do obrany a Koloveč měla územní převahu. Dvacet minut se ale hosté k ohrožení branky nedostali. Až v 81. minutě se při rohu prosadil na přední tyči Šperl a postaral se tak o zdramatizování závěru. Hořovicko ale komplikace nepřipustilo a závěr si domácí pohlídali.