27. kolo Jiskra Domažlice - FK Hořovicko 1:0

29.05.2010 22:11

Muži A: TJ Jiskra Domažlice - FK Hořovicko 1:0 (1:0)

Jediný gól naleznete ZDE

Jiskra Domažlice, která k jistotě udržení v divizi ještě potřebovala získat body, hostila celek FK Hořovicko, vedený Jaromírem Myslivečkem, který měl na 13. místě tabulky o tři body méně než Jiskra a proto i stejné existenční starosti. Domácí stále ještě bez zraněného útočníka Bahledy a distancovaného Leitla nastoupili v jinak obvyklém složení s jedním útočníkem, kterým byl Mašek. V poměrně vyrovnaném utkání se obě mužstva o aktivitu střídala a o tom, že body zůstanou v Domažlicích nakonec rozhodla jediná branka.
Úvod zápasu patřil domácím, kteří začali aktivněji, i když k první střele se dostal ve 2. minutě hostující Diviš, ale z 20 metrů Mlezivovu branku minul. Poté se do šance po Mužíkově vysunutí dostával nabíhající Mašek, ale hostující brankář Molnár ji včasným vyběhnutím a pádem pod nohy zneškodnil. Zpočátku se hrálo opatrně, mezi šestnáctkami, bez ohrožení branek. Ve 12. minutě po Mužíkově tr. kopu vystřelil domácí Bárta, ale hosté jeho pokus srazili. Poté převzali iniciativu hořovičtí a po čtvrthodině vysunul Kolář Beža, jehož střelu z 18 metrů Mleziva vyrazil. V 19. minutě se uvolnil hostující Bežó, jeho střelu ze 17 metrů stačil Mleziva vyrazit a opakovaným pokusem tentýž hráč trefil Bublíka a domácí se odkopem ubránili. Nejblíže brance byli hořovičtí ve 20. minutě, kdy Mleziva nedosáhl na míč po Nademlejnského rohovém kopu, ten poslal u vzdálenější tyče do branky hlavou Novotný, ale Mlezivu na brankové čáře zastoupil Šámal, který jej stačil v poslední chvíli vykopnout. Paradoxně v době své aktivity hosté inkasovali rozhodující branku, když ve 22. minutě rozehrál Mužík tr. kop z 18 metrů, míč, který se snesl před Molnárovu branku se snažil hostující Novotný dopravit do bezpečí, ale nasměroval jej pouze Hulinovi na nohu a ten jej pohotově z levé strany malého vápna poslal do Molnárovy branky – 1:0. Po inkasované brance iniciativa hostů ochabla a otěží zápasu se opět chopili domácí. O pouhou minutu později na Bártův centr zprava nedosáhl nabíhající Mužík a Maškovu akci zastavili hosté za cenu rohového kopu. Ten rozehrál zleva Mužík, ale Hulina hlavou z 8 metrů hořovickou branku minul. Ve 33. minutě o sobě dali vědět hosté, ale Kolář mířil volejem z 18 metrů nepřesně. O tři minuty později zblokovali na druhé straně hosté Mužíkův pokus z 25 metrů a vzápětí centr téhož domácího hráče srazili na roh. Ve 42. minutě rozehrál Mužík tr. kop ze 20 metrů, ale o kousek minul hořovickou branku. Těsně před obrátkou se na druhé straně dostal ke střele hostující Bežó, který se pěkně uvolnil, ale i on z 22 metrů domácí branku minul.
Ve druhém poločase se hrálo v poli vyrovnaně, domácí zahrozili v 52. minutě, kdy po opakovaném centru Bárty zleva vystřelil volejem ze 17 metrů Mašek, ale mířil nad hořovickou branku. Hosté kontrovali o dvě minuty později, kdy se po Šmídově centru uvolnil Bežó, ale jeho střelu zleva z 15 metrů stačili domácí zadáci zblokovat. Pocit křivdy zažili domácí fanoušci v 59. minutě, kdy technické kousky předváděl na levé straně Bárta, který se po zákroku hostující obrany ocitl dvakrát v pokutovém území na zemi, ale píšťalka rozhodčího Blaschkeho se ani jednou neozvala. Hosté předváděli rychlé protiútoky, kterým však chyběla buď finální přihrávka nebo kvalitní zakončení. Tak tomu bylo i po hodině hry, kdy Kadeřábek z 23 metrů jen o kousek minul pravou Mlezivovu šibenici. V 62. minutě se opět do ‚čarování‘ pustil domácí Bárta, obešel několik hráčů soupeře, ale akci zakončil střelou nad hořovickou svatyni. O dvě minuty později vznikl před hostující brankou závar, který vyústil ve Strejcovu střelu z 18 metrů nad břevno. V 66. minutě musel domácí gólman na zem, aby odkopem těsně před nabíhajícím Kolářem zachránil domácí před pohromou. Poté Černého centr zrazili hosté a stejně se vedlo na druhé straně Sklenářovu centru i následné Kolářově střele. V 76. minutě si s tr. kopem Mužíka poradil brankář Molnár a na druhé straně po uvolnění a střele Beža zachytil míč domácí brankář Mleziva. O dvě minuty později po Mužíkově tr. kopu z 25 metrů skončil míč těsně vedle pravé Molnárovy tyče a když si totéž zkusil na druhé straně Nademlejnský, míč hlavou přizvedl Bežó, ale i ten skončil těsně vedle pravé tyče domácí branky. V 82. minutě pak po autovém vhazování Strejce hlavou mířil nad Molnárovu branku Hartl, na druhé straně domácí zblokovali centr Sklenáře a tr. kop Mužíka stačili hosté tečovat těsně vedle levé Molnárovy tyče, a to bylo v zápase vše. O třech bodech pro domácí tak rozhodla jediná branka.
Před 350 diváky řídil rozhodčí Blaschke, ŽK: 2:0.
Sestava FK Hořovicko: Molnár – Šmíd, Kaufman, Novotný, Sklenář – Kadeřábek, Diviš (36. Keckstein), Bežó, Šubert – Kolář, Nademlejnský. Trenér: Jaromír Mysliveček.
Sestava Jiskry: Mleziva – Strejc, Bublík, Tesař, Cihlář – Černý, Mužík, Šámal, Hulina (82. Bočan), Bárta (77. Mifek) – Mašek (69. Hartl). Trenér: Zdeněk Michálek.

zdroj: www.fotbal.domazlice.cz