28. kolo FK Hořovicko - Bohemians 1905 B 3:3

06.06.2010 19:36

Muži A: FK Hořovicko - Bohemians 1905 B 3:3 (1:1)

Divize_ Hořoivcko - Bohemians B 3:3 Trávník v Hořovicích byl po celotýdenním dešti hodně měkký, místy stála voda, která zabraňovala lepší kombinaci obou celků. přesto si diváci přišli na své, když viděli šest branek. Úvodní tlak domácích skončil díky jejich nervozitě, která se jim vzhledem k důležitosti utkání vkradla na kopačky. Byli to hosté výtečně dirigovaní Daliborem Slezákem, kteří převzali taktovku a měli více ze hry. Domácí zahrozili pouze dělovkou Raka, hosté v těsné blízkosti před Molnárem nejevili ale větší známky nebezpečí. V 35. min. však udeřilo z čistého nebe, když se před šestnáctkou klokanů opřel levačkou do míče Kaufman a vymetl pavučinu v levém rohu Pařízkovy branky – 1:0. Poté se zdálo, že Hořovicko ovládne hru, snažilo se připravovat šance, ale vše ztroskotalo na zelenobílé hrázi. A pak udeřilo také na druhé straně, když domácí včas nepřistoupili ke Slezákovi, který kroucenou střelou k tyči vyrovnal – 1:1. Domácí pak dohráli v útlumu, který se přenesel i do druhé půle.

Ta začala velkou aktivitou Bohemians a když se Hořovicku nepodařilo při několika náznacích vsítit druhý gól, přišla pro něj pohroma. V 57. min. nedal Molnárovi šanci Hauer – 1:2. O čtyři minuty později bylo s domácími zle nedobře, když přesně dorazil Kavka – 1:3. Hořovicko dřelo, ale nedařila se mu kombinace, což však vyvrátila 72. minuta, kdy se do vápna prodral Nademlejnský, který dal přesně pod sebe na Šuberta. Ten připravil lahůdku, když si nechal proběhnout míč mezi nohama a patou jej poslal do sítě – 2:3. Domácí pak úplně otevřeli hru, přežili několik brejků klokanů, Kolář a Bežó své přiležitosti neproměnili, až přišla 90. minuta. Po rohu se dostal k míči Kolář, byl Ježdíkem podseknut a domácí měli výhodu penalty. Odpovědnost na svá bedra vzal kapitán Kaufman a tvrdou střelou vyrovnal – 3:3.
Po utkání bylo jasné, že z druhé ligy spadla společně s Vítkovicemi Opava, takže z divizí spadnou vždy tři týmy a Hořovicko drží tříbodový náskok před béčkem Dukly, takže mu stačí jedno vítězství k divizní jistotě.

Branky: 35. a 90. Kaufman, 72. Šubert – 40. Slezák, 57. Hauer, 61. Kavka. Rozhodčí: Aubrecht – Melničuk, Jos. Váňa. ŽK: 0:1. Diváků: 175. Poločas: 1:1.
FK Hořovicko:
Molnár - Rak (46. Keckstein), Šmíd, Sklenář, Šubert, Nademlejnský, Kadeřábek, Bežó, Kaufman, Novotný, Kolář.
Bohemians 1905 B:
Pařízek - Baubín, Kolísek, Brhlík, Květoň, Ježdík, Gröbl, Hauer, Slezák, Pavlík, Nešpor, střídali Kavka, Císař.

Foto: Na hřišti se často potkávali domácí Jan Bežó (na zemi) a hostující Dalibor Slezák (č. 10). Jejich souboji přihlíží hořovický Jaroslav Šmíd a Michael Gröbl v dresu klokanů. Foto: Deník/Pavel Slavíček

zdroj: www.berounsky.denik.cz