3. Kolo: Jiskra Domažlice - FK Hořovicko 4:1

22.08.2010 10:26

Muži A: Jiskra Domažlice - FK Hořovicko 4:1 (1:1)

Ve třetím kole divizní skupiny A hostila Jiskra Domažlice celek FK Hořovicko, vedený bývalým domažlickým hráčem a velkým přítelem Chodska – Jaromírem Myslivečkem. Domácí byli papírovým favoritem zápasu, když ve dvou kolech získali 6 bodů, zatímco Hořovicko první zápas doma prohrálo a tři body si přivezlo ze hřiště nováčka FK Litol. V základní sestavě Jiskry se ještě po zranění neobjevil Jiří Bárta, který byl připraven na lavičce. Domácí v tomto zápase roli favorita splnili, byli po většinu zápasu aktivnějším mužstvem a když se trenéru Michálkovi vydařila střídání Donka a Staňka, kteří ihned po příchodu na hřiště vstřelil gól, bylo v zápase o výsledku rozhodnuto.
V úvodu zápasu byla Jiskra velmi aktivní - ve 4. minutě si k trestnému kopu postavil míč domácí Mužík, zamířil z zleva z 18 metrů přesně k bližší hořovické tyčil, ale brankář Krejčí byl na místě a míč zachytil. Další Mužíkův tr. kop odvrátili hostující zadáci stejně, jako následnou bombu téhož domažlického hráče v 6. minutě, vyslanou ze 17 metrů. O dvě minuty později poslal Mužík míč do běhu Havlíčkovi, ten pronikl po levé straně do pokutového území, ale z úhlu Krejčího branku přestřelil. Když si své role oba hráči ve 12. minutě vyměnili a Havlíček poslal dopředu Mužíka, ten už se z hranice šestnáctky nemýlil a střelou k levé Krejčího tyči otevřel skóre – 1:0. Ve 14. minutě pronikl před šestnáctku hostů Havlíček, ale s jeho střelou ze 17 metrů si Krejčí bez problému poradil. Teprve nyní se začali osmělovat i hořovičtí, ale s „jedovatým“ centrem Beža si domácí obrana poradila a tentýž hráč Hořovicka ve skluzu z 15 metrů o chvíli později přestřelil Mlezivovu branku. Ve 22. minutě našel Šámal domácího Bahledu, ten vysunul Leitla, ale brankář Krejčí byl u míče o krůček blíže a odkopl jej do bezpečí. Ve 25. minutě Šámalovu střelu ze 22 metrů srazili hosté k Bauerovi a jeho pohotová střela z šestnáctky skončila jen těsně vedle pravé Krejčího tyče. O dvě minuty později stačili na druhé straně domácí srazit na roh Šubertův centr a vzápětí na druhé straně po uvolnění vystřelil Bahleda z 18 metrů, ale hořovičtí zadáci míč zblokovali. Poté se hra přesunula do prostoru mezi šestnáctkami a vzruch přinesla až 39. minuta, kdy dlouhý míč hostující Větrovský, na hranici šestnáctky sklepl nehlídanému Veselému, na jehož střelu z 18 metrů, přesně k levé tyči, Mleziva nedosáhl – 1:1. V závěru poločasu se do šance dostal po Cihlářově centru zleva domácí Bauer, ale hlavou ze 7 metrů hořovickou branku minul. Když si pak s Mužíkovým tr. kopem z 25 metrů Krejčí bez problému poradil, bylo to v prvním poločasu vše.
Rovněž v úvodu druhého dějství byli domácí aktivnější a hned ve 46. minutě poslal Braun dopředu Leitla, ten zatáhl míč po pravé straně, našel nabíhajícího Mužíka, kterého však v pokutovém území poslal k zemi hořovický Bežó a byla na světě penalta. Míč si postavil Leitl, ale jeho střelu k pravé tyči Krejčí vystihl a míč zachytil. O chvilku později se dostal ke střele zleva ze 12 metrů domácí Leitl, ale trefil jen tyč hořovické branky. Ve 48. minutě se ke střele z 18 metrů odhodlal Mužík, míč srazili hosté k Bahledovi a rovněž jeho pohotovou střelu hořovičtí zadáci zblokovali. O minutu později si domažlický Leitl vyzkoušel rohové kopy z pravé i levé strany a při tom druhém dva hostující zadáci na míč hlavou nedosáhli, za nimi si naskočil Tesař a hlavou z malého vápna poslal Jiskru do vedení – 2:1. Hosté poté hru vyrovnali, ale Kaufmanův tr. kop skončil vedle pravé Mlezivovy tyče a Nademlejnský o chvíli později ve skluzu na malém vápně stačil do míče špičkou kopačky jen slabě kopnout, takže Mleziva míč zachytil. Na druhé straně pálil vedle hořovické branky Leitl a v 66. minutě na tr. kop Mužíka hlavou těsně nedosáhl Braun. O minutu později se již skóre měnilo, když si po pravé straně našlápl Leitl, který šel sám proti hostujícímu brankáři, od brankové čáry na rohu malého vápna našel nabíhajícího Donka, který ve skluzu usměrnil míč z 5 metrů za Krejčího záda – 3:1. V 71. minutě nestačil zakončit své sólo Havlíček, protože mu Krejčí míč těsně před zakončením pádem pod nohy sebral a o chvíli později hostující brankář odkopl míč těsně před připravovanou střelou téhož hráče. V 76. minutě odcentroval zleva Bárta a Donko volejem míč nasměroval z 15 metrů nad hořovickou branku. O dvě minuty později se na druhé straně do šance prodíral hostující Šubert, ale Mleziva se štěstím stačil míč vyboxovat. Deset minut před koncem se domácí ubránili po dvou centrech a jedné střele hostů a tr. kop Nademlejnského poslal hlavou Tesař do náruče Mlezivovi. V 83. minutě si na Cihlářův centr zleva zaběhl za záda dezorientované hořovické obrany Staněk a volejem z malého vápna zvýšil po pouhé minutě na hřišti na 4:1. Na výsledku už nic nezměnil ani závar před domácí brankou, ani tr. kop Kaufmana, který skončil u Mlezivy.
Před 530 diváky řídil rozhodčí Hrabovský. ŽK: 3:2.
Sestava Jiskry: Mleziva – Strejc, Braun, Tesař, Cihlář – Leitl, Šámal, Bauer, Mužík, Havlíček – Bahleda. Trenéři: Zdeněk Michálek, Breu, Wolf.

Sestava Hořovicka: Krejčí – Sklenář, Kaufman, Novotný, Šmíd – Bežó, Větrovský (73. Rak) – Keckstein (65. Kadeřábek), Nademlejnský, Šubert – Veselý (85. Hruška).

zdroj: www.fotbal.domazlice.cz