3. Kolo: SK Strakonice 1908 - FK Hořovicko 1:0

28.08.2011 11:10

Stadion Na Křemelce přivítal dva vedoucí celky A skupiny fotbalové divize a diváci viděli takový divizní zápas, jak má být. Enormní nasazení obou celků, překvapení na lavičce hostů, změna Dejmalovy taktiky během přestávky, šance na obou stranách, břevno a tyč v podání domácích, gól v nastaveném čase, který zřejmě gólem nebyl a emoce v závěru utkání. Jen škoda, že do hlediště si našlo cestu pouze něco přes dvě stovky diváků, z nichž početná enkláva byla ze strany hostů. Na druhé stranu sledovalo zápas i vedení ligových Českých Budějovic, které měly v sestavě své strakonické farmy několik oveček.

Muži A: Strakonice – Hořovicko 1:0

Nejprve k té změně na lavičce hostů, kterou nám osvětlil předseda Luboš Bureš: „Trenér Trávník dostal v minulém týdnu lukrativní nabídku, kterou s námi probral a my jsme mu dali souhlas. Jedná se o vedení reprezentace U18 a U19 Kazachstánu, kam odlétá již právě v sobotu ve 14 hodin. S mužstvem se rozloučil na čtvrtečním tréninku, tým z lavičky povede ve Strakonicích jeho asistent Roman Šmerhovský.“
První poločas mnoho šancí nenabídl, přesto se zápas musel divákům líbit. Hořovicko vědomo si své síly nehrálo pasivně a svojí neustálou aktivitou a napadáním otupilo zbraně domácích. A dostalo se také do dvou příležitostí, když se Hrbáč po pěkné kombinaci prodíral kolem penalty domácích, ale jeho střela vyzněla slabě. Druhou příležitost si vypracoval Wágner, který z beka pronikl až před brankáře domácích, jenže strakonická obrana jeho pokus stačila zblokovat.
Největší příležitost měl ale domácí Repa, který se ve 33. minutě dostal do vápna, z úhlu vystřelil do tyče, od které se míč odrazil do druhé a ven z branky.
Druhou půli začali Strakoničtí aktivně, trenér Dejmal úplně pozměnil taktiku. Káníka uschoval úplně na stranu a ostatní hráli na hranici, když každý souboj dohrávali, ve vápně před vlastní i soupeřovou brankou bylo k vidění hodně držení, zejména zabraňovali v pohybu brankáři Mojžíšovi a Pivoňkovi. Jenže Hořovicko tlaku domácích odolávalo. V 53. minutě opět Repa povedenou střelou zdálky vyzkoušel pozornost gólmana Mojžíše. Ten svůj tým podržel i při dalších šancích domácích, i když většinou nebyly přímo gólové. V 79. minutě ho po trestném kopu Repy opět zachránila tyč. Na druhé straně prováhal Chrdle a velkou šanci měl Vokáč, který využil chyby gólmana Rojíka a snažil se jej přehodit, což domácí doběhli a dorážku již Rojík chytil.
Vše se schylovalo k bezgólové remíze, když ve třetí minutě nastavení udeřilo. U laviček byl podseknut Hrbáč, faul se nepískal, do pokutového území Hořovicka hned poslal centr Rein, míč prodloužil Janů, domácí vyvinuli enormní úsilí na hranici rizika a ofsajdu a z malého vápna posílal míč do prázdné branky Patrik Káník. Míč ještě doběhl Bežó, vykopl ho z brankové čáry, ale po chvíli se rozhodčí dohodli, že míč byl již za čárou a pískala se branka. „Míč jsem vykopával ještě z toho bahýnka před čárou,“ tvrdil hostující obránce. „Byl to gól,“ jásal naopak po zápase domácí Káník. Po odpískaném gólu se zvedla vlna emocí, která se však nakonec uklidnila, hosté se smířili s porážkou, sudí odpískal jen rozehrávku a byl konec hodně zajímavého divizního utkání, po kterém zůstaly domácí Strakonice s plný počtem bodů.
Hořovicko si bude chtít spravit chuť doma, když hraje s dalším silným celkem Benešovem. „Vzhledem k tomu, že v sobotu od 16 hodin dávají zápas reprezentace ve Skotsku, jednáme s Benešovem o posunutí začátku na 10:30 nebo 13:30 hodin. Pokud se dohodneme a svaz to schválí, budeme o začátku veřejnost informovat,“ uvedl ředitel Hořovicka Jan Bežó.

Statistiky: 
Branky: 93. Káník. Rozhodčí: Kubr - Váňa, P. Kotalík. ŽK: Sláma – Hrbáč, Pivoňka, Rampa, Šubert, Kaufman. Diváci: 205. Poločas: 0:0.
SK Strakonice 1908: Rojík - Janů, Halama, Sláma, Leština - Glazunov (67. Horejš), Petráň (70. Bambule), Benedikt, Repa (83. Rein) - Jelovac, Káník.
FK Hořovicko: Mojžíš - Wágner, Pivoňka, Kaufman, Bežó - Vokáč (86. Štěpnička), Nademlejnský, Rampa, Šmíd (78. Šubert) - Chrdle (73. Zítek), Hrbáč.