30. kolo FK Hořovicko - SK Benešov 0:1

24.06.2010 12:38

Hořovice - V předposledním kole zachránili fotbalisté Hořovicka divizi i pro příští ročník a tak se s Benešovem hrálo pouze o prestiž.

Muži A: Hořovicko - Benešov 0:1
Fotbal, divize, sk. A

Domácí trenér Mysliveček naordinoval svému týmu dopolední trénink od 11 hodin, pak krátký odpočinek. „Rádi bychom se rozloučili s diváky vítězstvím,“ uvedl domácí trenér, který své svěřence celý zápas neustále burcoval. A ti začali pěkně, v úvodu měli k dispozici tři rohy, ale nevyužili je. Hosté vedení trenérem Tesařem, který některé hráče domácích ještě zná z přechozího působení ve Bzové, mohl tesknit po nevyvedené střele Žáka. Ve 13. min. se zaskvěl gólman Molnár, když vyrazil přímý kop Havlíčka. U domácích se pokusil nasměrovat svůj projektil do sítě Kaufman, ale střela byla ztečována do rohu. Ve 34. min. si diváci jen povzdechli, když Nademlejnský nastřelil břevno benešovské branky. Ve 41. min. přišla rozhodující branka celého zápasu, když Chomát nacentroval do vápna domácích a míč skončil k překvapení všech v síti.

Domácí ale pokračovali v aktivivě i po přestávce, ale Nademlejnský nasměroval trestný kop pouze do zdi. Daklší domácí šanci měl Šubert, který se po chybě Žáka řítil na Capoucha, ale ten vše vyřešil. Na druhé straně se hnal k domácí brance Štěpán, ale zamířil mimo. V 70. min. mohli hosté své vedení navýšit, ale Čápův pokus Molnár ztlumil a obrana jej následně odvrátila do bezpečí.

„Zápas měl dobrou úroveň, na některých hráčích ale byla znát únava z dlouhé sezóny a nyní si musí odpočinout,“ hodnotil krátce Jaroslav Mysliveček, který své ovečky svolal na poslední trénink ještě na úterý. „Chtěli jsme napravit zkrat a výpadek v konci minulého zápasu doma s Malše Roudné, což se nám povedlo hlavně výsledkem,“ řekl trenér hostů Jaroslav Tesař. Hořovicko na jaře poprvé doma prohrálo.

Branka: 41. Chomát. Rozhodčí: Dobrý. ŽK: Knotek (BN). Poločas: 0:1. Diváků: 130.

FK Hořovicko: Molnár – Keckstein, Šmíd, Kadeřábek, Šubert, Nademlejnský, Větrovský, Bežó, Kaufman, Novotný, Kolář, střídal Hruška.

SK Benešov: Capouch - Chomát, Zoubek, Doseděl (29. Prikner, Křivohlavý - Knotek (65. Čáp), Havlíček, Braný, Štěpán - Žák, Petlička (85. Bárta).