4. kolo FK Hořovicko - Jiskra Třeboň 2:1

01.09.2009 12:38

 Hořovice - Divizní fotbalisté Hořovicka si připsali do tabulky cenné tři body, když na domácí půdě vydřeli vítězství nad silnou Třeboní. Všechny góly padly v závěru prvního poločasu.

Hořovicko - Třeboň 2:1

Foto ze zápasu
ZDE

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu aktivněji a v 9. minutě se dostali do první šance. Veinlich se krásně zbavil v šestnáctce obránce, s jeho následnou střelou si ale Skála poradil. Ve 13. minutě sice domácí dopravili míč do sítě, radost z vedení jim ale pokazil odmávaný ofsajd. Hosté s postupem času vyrovnali hru a ve 20. minutě se dostali také k ohrožení domácí branky. Závar na hranici malého vápna ovšem domácí ustáli a následnou střelu Svobody zlikvidoval Slováček. Poté se hrál vcelku vyrovnaný fotbal ve středu hřiště. Za zmínku stojí snad jen šance domácích ze 30. minuty, kdy při rohu hlavičkoval Kovařík do břevna. Ve 39. minutě se již skóre změnilo. Domácí obrana špatně pokryla hráče při rohu a volný Malý hlavou poslal míč pod břevno - 0:1. Hořovičtí se ovšem doslova zázračně oklepali a ve 42. minutě bylo vyrovnáno. Zásluhu na tom měl Nademlejnský, který zakroutil trestný kop přes zeď parádně do levého horního rohu Skálovy branky - 1:1. Domácí ve zbylých minutách první půle působili jako pokropeni živou vodou a jejich aktivita byla v první minutě nastavení odměněna. Při rychlém protiútoku Nademlejnský odcentroval na Pobiše, jehož pokus si srazil Malý do branky - 1:2.

Ve druhém poločase měli hosté stálou převahu. Domácím hráčům se díky nepřesným přihrávkám nedařilo vymanit se z tlaku, ale díky bojovnosti nepouštěli Třeboň téměř vůbec do šancí. Výjimkou byla jen 62. minuta, kdy se uvolnil v šestnáctce Hačka, pálil ale hodně nepřesně. Hořovičtí nakonec své vedení uhájili a připsali si do tabulky cenné tři body.

Branky: 42. Nademlejnský, 45. Pobiš - 39. Malý. Rozhodčí: Šimek. ŽK: Bežó, Kaufman, Pobiš - Houdek, Maxa. Diváci: 185. Poločas: 2:1.

Hořovicko: Slováček - Pecinovský, Kaufman, Kovařík, Zámeček, Pobiš, Nademlejnský (90. Šmíd), Bežó, Větrovský, Veinlich, Krajčovič (79. Sklenář).

Třeboň: Skála - Houdek, Maxa (73. Hojdar), Bláha, Adam (56. Hačka), Svoboda, Příhoda, Malý, Bezemek (7. Wolf), Sláma, Pintér.

zdroj: www.denik.cz